MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 березня 2024

92 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 березня. 

Російська ракета в Одесі вибухнула за 500 м від Зеленського і прем'єра Греції, – CNN

Під час російського удару по Одесі в середу ворожа ракета вибухнула всього за 500 метрів від президента України Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Греції Кіріакоса Міцотакіса.

Про це пише CNN із посиланням на джерело, знайоме із ситуацією, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"За словами джерела, конвой, у якому перебували лідери, які відвідали місто, відчув на собі удар, і група побачила "грибоподібну хмару" диму".  

Як повідомив CNN прессекретар ВМС України Дмитро Плетенчук, унаслідок удару загинуло п'ятеро людей, ще більше дістали поранення, проте ні Зеленський, ні Міцотакіс не постраждали.

"Зеленський часто здійснює ризиковані поїздки на передову і вітав десятки світових лідерів в Україні за більш ніж два роки війни з Росією, але напад у середу може стати одним із найближчих викликів для президента. Близькість удару до Міцотакіса - лідера країни-члена НАТО - також підкреслює небезпеку таких візитів і потенційні глобальні наслідки конфлікту", - зазначає видання.

Швеція стала 32-м членом НАТО 

Швеція офіційно приєдналася до Північноатлантичного альянсу сьогодні, 7 березня. Вона стала 32-м членом НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний протокол, опублікований на сайті Держдепу США, інформує UAINFO.org

Зазначимо, що церемонія підняття прапора Швеції над штаб-квартирою НАТО в Брюсселі має відбутись у понеділок, 11 березня, в ній візьме участь шведський прем'єр-міністр Ульф Крістерссон.

Павлюк: Найближчим часом фронт стабілізується, Україна планує контрударні дії 

Ситуація на фронті залишається тяжкою, але контрольованою. Україна планує провести цього року контрударні дії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на командувача Сухопутних військ Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Павлюка в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

За словами Павлюка, російські терористи роблять наразі все, щоб максимально окупувати території до виборів президента в Росії. Згідно з перехопленими розмовами, на штурми ворог кидає навіть тих, хто без підготовки прийшов на фронт тиждень-два тому.

"Все робиться для того, щоб перехопити ініціативу. Наша задача - стабілізувати лінію фронту, максимально знищити ворога, максимально зробити перегрупування для виведення частин, які потребують відновлення, створити ударне угрупування та провести цього року контрударні дії. Нам це вдається. Ситуація стабілізується", - розповів Павлюк.

Путін залишиться без подарунку: експерт про фантазії росіян захопити Часів Яр до виборів 

В росіян немає ресурсів для захоплення найближчим часом Часового Яру. Про це сказав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко в ефірі телемарафону, коментуючи бажання зробити президенту Росії Володимиру Путіну подарунок до виборів, окупувавши Часів Яр Бахмутського району Донецької області. Вибори мають відбутися в неділю, 17 березня, нформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Це хворі фантазії щодо Часового Яру. Це складний напрямок для ведення наступальних дій і їм зараз не вистачить ресурсу для того, щоб захопити Часів Яр саме до початку виборів", - зауважив він.

За його словами, для того, щоб почати захоплення Часового Яру окупанти ще б мали захопити такі населені пункти як Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка.

"Без контролю над цими локаціями вони не зможуть ефективно проводити наступальні дії саме по Часовому Яру. Тому вони зосередилися на знищенні самого міста артилерією, а також керованими авіаційними бомбами. Це їх класична тактика - повне знищення, щоб не було можливості захищатися у міських умовах", - наголосив Коваленко.

Експерт зазначив, що більш інтенсивні наступальні дії ворога у напрямку на Часів Яр скоріш за все розпочнуться вже в другій половині 2024 року.

Оксана Забужко: Україна відмовилась, нарешті, на державному рівні від уперто нав'язуваного їй Заходом фальшивого сценарію "війни Путіна"

Безвідносно до того, якими міркуваннями керувалась Олена Зеленська, відмовляючись сидіти коло Байдена "в парі" з Юлією Навальною, об'єктивно це жест абсолютно правильний: Україна відмовилась, нарешті, на державному рівні від уперто нав'язуваного їй Заходом фальшивого сценарію "війни Путіна", в якій, за Франциском, "українка й росіянка несуть спільний хрест".

Таку думку на власній сторінці у Facebook висловила видатна українська письменниця, філософиня, викладачка та політична активістка Оксана Забужко, інформує UAINFO.org

Наш отвєт Чемберлєну (закреслено) Байдену: ніт, хрест ні разу не спільний, і це війна не Путіна, а Росії, з Навальним включно, – і американські ЗМІ про це так і написали, меседж дійшов.

Саме так – поволі, але невідворотно – міняються старі наративи: поки ви не хвицнетесь, ніхто не запідозрить, що вас щось не влаштовує.

Докладнше про те, чому, поки триває війна, наш публічний діалог з росіянами, байдуже, "хорошими" чи "поганими", неможливий, і ми маємо це пояснювати Заходу, бо вони до того самі не доглупаються, #яжказала два тижні тому в Берліні, а ще (краще, бо непорізано) місяць тому в інтерв'ю Ukraїner (з 23:20)

Фагот висловився про мобілізацію артистів і відреагував на скандальну заяву Скрипки

Українські артисти мають бути готовими узяти в руки зброю та захищати державу на рівні з іншими громадянами.

Коли йдуть вбивати тебе – треба брати в руки зброю. Це стосується абсолютно всіх, заявив лідер гурту ТНМК Олег "Фагот" Михайлюта в інтерв'ю Gazeta.ua, інформує UAINFO.org.

Також репер відреагував на заяву музиканта Олега Скрипки, який в одному з інтерв'ю заявив, що він баяніст, якого не зовсім доречно питати про мобілізацію.

"Так ніхто не фронтовик! То, що – нам просто віддати країну в руки ворогу? Ясно, що є люди більш дотичні до військової справи і мають до того хист. Однак треба розуміти, що зараз кожен чоловік в Україні повинен вміти захищати себе, своїх близьких, рідне село чи місто. Ніхто з нас не обирав шлях стати вбивцею, але коли йдуть вбивати тебе - треба брати в руки зброю. Це стосуєтьий Фагот.

 

Обзивала тупими і погрожувала здати в дитбудинок: стало відомо про кричущий випадок з полісменкою у гімназії Чернівців. Втрутилися поліція, влада і Горбачов. АУДІО 

У Чернівцях в гімназії №5 полісменка, під час візиту до заклади освіти з метою проведення бесіди щодо поведінки у школі, обзивала дітей тупими та погрожувала здати їх до дитячого будинку. Крім того, представниця правоохоронних органів, за словами батьків, запитувала школярів про підмет та присудок, а коли учні відповідали неправильно змушувала їх присідати. Після такої зустрічі діти плакали. 

Про це стало відомо з допису у Facebook, де батьки також виклали аудіозапис інциденту. Нині у справу втрутились управління освіти міста, ювенальна поліція та освітній омбудсмен Сергій Горбачов, нформує UAINFO.org з посиланням на OBOZ.UA

Однією з форм залякування було схиляння дітей до прибирання дітьми поліцейської дільниці. Іншим погрожувала, що здасть в дитячий будинок. Але це ще не все. Полісменка питала дітей, що таке підмет та присудок і якщо дитина не знала відповідь – заставляла присідати з руками піднятими вгору 40 разів. Ще й кричала, бігом. Обзивала їх тупими. Всі діти без виключення в школі плакали, навіть ті, які не були залучені до прямих знущань від поведінки представниці порядку", – йдеться у повідомленні. 

Заступник начальниці управління освіти міськради Денис Круглецький, в інтервʼю "Молодий Буковинець" запевнив, що створена комісія, яка буде розбиратися в інциденті. Після проведеного розслідування та висновків приймуть відповідні рішення. Він додав, що потрібно вияснити, чи були присутніми під час зустрічі директор школи та вчителі. 

"Будемо розбиратися. Я теж чув аудіо. У ньому імена директора, вчителів не були озвучені. Нам треба відібрати письмові пояснення від кожної сторони, порадитися далі з юристами. Однозначно ми в цій ситуації розбиратися будемо і просто так її не залишимо", – запевнив посадовець.

Росія може мати секс-компромат на німецьких політиків, – експерт

Російська розвідка може мати у своєму розпорядженні секс-компромат на німецьких політиків. Таку думку в інтерв'ю BILD висловив Карло Масала, професор Університету Бундесверу в Мюнхені, коментуючи прослуховування Росією розмови німецьких офіцерів, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

"Відомо, що Росія намагається працювати з компроматом. У випадку чоловіків насамперед ідеться про секс. Тобто жінки займаються з ними сексом, а це якимось чином знімають на відео. Я припускаю, що компромат, звичайно, є - і на політиків, і на чиновників міністерств", - сказав Масала.

За його словами, одне із завдань спецслужб загалом полягає якраз у тому, щоб створювати психологічні профілі людей високого рангу та їхніх підлеглих, щоб знати, де вони вразливі, куди можна проникнути, щоб у кінцевому підсумку схилити їх до співпраці.

"Для росіян ми найважливіша країна в Європі, зокрема в питанні військової підтримки України, але, звісно, і політично. Тому тут проводиться багато розвідроботи", - підкреслив експерт.

Знамениту футболістку, яка несла прапор на коронації Чарльза III, судять за те, що назвала поліцейського "білим виродком" 

Сем Керр може отримати 26 тижнів в’язниці, якщо її провину буде доведено. 

Футболістку лондонського Челсі та збірної Австралії Сем Керр звинуватили в образі поліцейського на расовому ґрунті, нформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

За інформацією The Guardian, торік у Керр виникла словесна перепалка у таксі з приводу вартості проїзду. Таксист викликав поліцію. І Керр, нібито, назвала поліцейського "білим виродком".

Наразі відбулося перше досудове засідання, де Сем брала участь по відеозв'язку, оскільки вона лікується після травми. Футболістка заявила, що не визнає себе винною.

У квітні очікується захисна промова адвокатів Керр. Якщо конфлікт не вдасться залагодити, то в лютому 2025 року відбудеться суд над Керр. Максимальний термін, який їй загрожує - 26 тижнів в’язниці. 

Сем Керр — одна з найкращих футболісток у світі, входила до першої трійки голосування за Золотий м’яч (2021, 2022, 2023). Вона єдина футболістка, яка виграла Золоту бутсу (нагорода найкращому бомбардиру) у трьох різних лігах і на трьох різних континентах — в Австралії, США та Англії. Перейшла в Челсі в середині сезону 2019/20 і забила за команду 99 голів у 128 матчах. Виграла з командою чотири чемпіонати Англії поспіль.

У Держдумі закликали росіян на 8 березня подарувати дружинам вагітність замість квітів 

Найкращим подарунком для російських жінок на 8 березня буде нова вагітність. Таку думку висловив депутат Держдуми РФ, заступник голови комітету з питань сім'ї Віталій Мілонов в інтерв'ю радіостанції "Говорит Москва", передає УНІАН, інформує UAINFO.org

"Я вважаю, що найкращий подарунок для жінки - це нова вагітність. Дитина - це справжнісінька радість. Від бухла - похмілля і все, порожній посуд, відчуття "беушності". Чоловіки мають бути чоловіками, якщо можливо. Якщо ні, тоді використовуються квіти і так далі", - заявив депутат.

Також він закликав чоловіків "не споювати" своїх жінок, щоб не допустити "зачаття у п'яному вигляді" внаслідок пиятики.

Слід зазначити, що Віталій Мілонов має репутацію ультраконсервативного політика, який регулярно робить подібні заяви в публічному просторі. Він був серед ініціаторів хвилі переслідувань у Росії осіб із нетрадиційною сексуальною орієнтацією - ще з 2011 року.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини