MENU

Вчерашний концерт на Майдане был похож на поездку в переполненной маршрутке в час пик

1316 1

 


Фонд дружини ВіктораПінчука - Олени Пінчук-Франчук-Кучми зметою власного піару на темі СНІДУ нарадість киянам і гостям нашого містапривіз безкоштовного голубого лицаря. Про це в блозі розповідає Мирослав Яртур. Виступ відбувався у фан-зоні Євро-2012,але готову сцену сер не вподобав ітерміново довелося будувати нову.


 

 

На честь концерту булоперекрито для автомобільного рухуХрещатик аж до Європейської площі іприлеглі вулиці (Інститутську,Михайлівську). Здавалося б це маєзабезпечити комфорт пішоходів, але уорганізаторів була зовсім інша мета. Безпеку Елтону забезпечували аж тритисячі міліціянтів, навіщось звезенихз різних областей України. На фан-зоніїм допомагали цивільні помічникиодягнуті мов паркувальники у жовтісвітловідбиваючі накидки.


 

 

Непрофесійністьорганізаторів безпеки вражає.


 

 

Сторожі порядку перекрилимайже всі виходи із переходу під Майданомчим зчинили жахливу тисняву. Потрапившив підземку біля будинку Профспілок,вийти Ви могли лише на іншому кінцідовжелезного переходу, за вулицеюГородецького.


 

 

Щоб опинитися в умовнійблизькості до сцени, а точніше до паркануобладнаної зони для ВІПів, люди займалимісця за 4-5 годин перед початком. Що цебуло за задоволення чекати кумира,стоячи під палаючим сонцем, в тіснійкомпанії спітнілих, а часто і сп’янілихфанів, можна собі уявити.


 

 

Для комфорту людей булозроблено все. З великими труднощамипробираючись вузенькими проходами, щомилостиво були залишені співробітникамиБарсу, Ви нарешті знаходите єдинийдоступний вхід до фан-зони. Він знаходивсяпоряд з метро Хрещатик, по інший бік відПрорізної. Там люб’язні "паркувальники",порушуючи усяке законодавство, дужеретельно обшукують усі Ваші речі нанаявність... води і їжі. Все, що знаходять,примушують вжити на місці або викинути.Навколо валяється гора з недопитків інедоїдків. Пити і їсти шанувальнику "безкоштовного" Елтона дозволяєтьсятільки те, що він купить у організаторівпо той бік паркану. За маленьку пляшечкуводи у Вас попросять від 15 гривень.


 

 

Нарешті Ви опиняєтесяв омріяній фан-зоні, де на відстані півкілометра від сцени, стоячи плечем-до-плечаз іншими шанувальниками, зможете побачитивеликого Елтона Джона на власні очі…по телевізору і послухати його спів зриплячих колонок. Але спочатку Вас«розважать» наполегливою рекламоюпрезервативів, які тут ще й роздаватимутьВи звичайно, можете спробувати пробратисяближче до сцени, але густина натовпу,роздратованість людей і Ваша радістьвід свого перебування на цьому концертізростатиме з кожним кроком упівнічно-східному напрямку (в бікМайдану).


 

 

Найбільше шкода буломаленьких дівчат/жіночок, які не маликремезних кавалєрів, спроможних посадитиїх собі на плечі. Через свій зріст, зачужими головами і спинами, вони не бачилинавіть того телевізора, який би мігстворити їм ілюзію перебування наконцерті.


 

 

Великі стрімкі потокинатовпу постійно снували в обох напрямках– до сцени і від сцени. Хтось тількиприйшов, комусь хотілося пробратисяближче, а іншим це набридло і вонинамагалися звідси пити. Люди штовхалися,сварилися і виникали бійки, які нерознімала міліція бо в натовпіправоохоронців не було. Як говорилосявище, вони контролювали проходи ізаважали населенню нормально пересуватися.


 

 

На фото 13 видно, як загінБарсу прибув щоб розігнати людей, якіхотіли пройти на Фан-зону з боку Прорізної.Але життя тривало, концерт продовжувався.

 

Кожен пристосовувався,як міг. Хоробрі і винахідливі молодикиповилазили на вантажівки, а на сіті-лайтахповмощувалися підлітки.


 

 

Шанувальники гуртуQueen після кожної пісні голосно просилиЕлтона завершувати, але він бувневблаганний і співав, і співав. Потімзізнавався в коханні до України йукраїнських людей і навіть українськоюмовою закликав побороти СНІД.


 

 

Цей концерт нагадувавпоїздку у маршрутці в годину-пік київськимзатором. Замість концерту вийшов цирк.Із українців в черговий раз вирішилизробити бидло. А в цей же час у незвичайнійблизькості до народу, але за парканомі під надійною охороною, музикоюнасолоджувалися наші вельможі. Депутатиі міністри, мери, мільйонери і колишніпрезиденти. Вони сиділи у зручних кріслахі на м’яких диванчиках, курили кубинськісигари, елегантно попивали дорогийалкоголь з кришталевих келихів. СподіваюсяВас це не дивує. Для здивованих маю фото.Звертайтеся.


 

 

Ось так романтично Київпровів останній вечір червня. З приємного,мушу відзначити дві речі. Перше -порадували хорватські віолончелісти.Друге – здається, українці потихенькувтрачають толерантність до курців угромадських місцях. А решта… Требаробити висновки.


 

 

Нам кинули кістку, апоки ми її гризли над святковим Хрещатикомтихенько кружляв гелікоптер, шукаючиснайперів. Надійно охороняють безпекународу.


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини