MENU

Блогер пригрозил Наташе Королевской большими неприятностями от ЦИК

1569 0

  

«БлогерДмитрий Зимин обвинил  Королевскую в нарушении порядка проведенияпредвыборной агитации», -  сообщается вблоге genshtab-info.

«Согласно новогоЗакона «О выборах народных депутатовУкраины» предвыборная агитация начинаетсясо следующего дня после оглашенияизбирательной комиссией решения орегистрации народных депутатов. Об этомчетко гласит ст. 70.

В случае нарушенияпорядка, пунктом 2 ст. 61 предусматриваетсяпредупреждение со стороны избиркома.

Несчитается нарушением агитационнаядеятельность партии, которая не имеетстатуса субъекта избирательного процессаи популяризирует свои позиции исключительнобез какого-либо упоминания напартии-субъекты избирательногопроцесса.

Что то на манер популяризацииответил блог Наталья Королевской блогеруЗимину — мол совершенно не агитируем,а просто так ездим, встречаемся, беседуем,рассказываем, ролики разные крутим повсем телеканалам...

P.S. Старый законо выборах был жестче - за такое нарушениекандидату просто могли аннулироватьрегистрацию.

З А К О Н  У К Р А Ї Н И

Провибори народних депутатів України

(Відомості Верховної Ради України (ВВР),2012, N 10-11, ст.73 )

Стаття 61. Попередженнята скасування реєстрації кандидата(кандидатів) у депутати

1. Центральнавиборча комісія приймає рішення пропопередження партії, кандидати у депутативід якої включені до виборчого спискупартії, або окремому кандидату удепутати.

2. Попередження оголошуєтьсяу разі:

5) порушення партією,кандидатом у депутати обмежень щодопроведення передвиборної агітації, утому числі за проведення агітації після24 години останньої п'ятниці перед днемголосування.

 

Розділ IX

ПЕРЕДВИБОРНААГІТАЦІЯ

Стаття 70. Строки проведенняпередвиборної агітації

1. Партія,кандидати у депутати від якої зареєстрованіу загальнодержавному окрузі, кандидатиу депутати мають право розпочати своюпередвиборну агітацію з дня, наступногоза днем прийняття виборчою комісієюрішення про реєстрацію кандидатів удепутати.

Стаття 68. Форми і засобипередвиборної агітації

1. Передвиборнаагітація - це здійснення будь-якоїдіяльності з метою спонукання виборцівголосувати за або не голосувати запевного кандидата у депутати або партію- суб'єкта виборчого процесу. Передвиборнаагітація може здійснюватися в будь-якихформах і будь-якими засобами, що несуперечать Конституції України (254к/96-ВР ) та законам України.

5. Невважається передвиборною агітацієюздійснення партією, яка не має статусусуб'єкта виборчого процесу, заходів,зазначених у пунктах 1-7, 9 частини другоїцієї статті, з метою популяризаціївласної діяльності чи роз'яснення своєїпозиції за умови, що під час таких заходівжодним чином не згадуються партії -суб'єкти виборчого процесу та кандидатиу депутати, а також положення передвиборнихпрограм», - сообщается в блоге.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини