MENU

Депутаты «теряют» свои дипломатические паспорта на случай, если не пройдут в парламент - Ляшко

1378 0

 

«Знаближенням дати проведення в Україніпарламентських виборів українськийдепутатський корпус починає все більшелихоманити. Особливо тих моїх колег,які, продавившись протягом останніхроків владі або так званій опозиції, ане українському народу, мають мінімальнішанси потрапити до Верховної Ради восеницього року», - пишет всвоем блоге Олег Ляшко.


«Вони не лише нервують,перебуваючи у стані психологічногозриву, але й починають робити дурниці.Мова йде про дипломатичні паспорти, якікожен народний депутат України,відповідного до чинного законодавства,має право отримати в Міністерствізакордонних справ України на періодвиконання своїх обов’язків. Відповідно,після складення повноважень народногодепутата дипломатичний паспорт маєбути повернуто на зберігання до МЗСУкраїни.


З досвіду скажу: матидипломатичний паспорт приємно. Тобі нетреба відкривати візу для поїздок добагатьох країн світу, в першу чергу –Шенгенської зони. Народному депутатуне треба вистоювати черги в консульстваіноземних держав, проходячи при цьомунеприємну процедуру співбесід та зборудокументів, які мають підтверджуватинамір громадянина України повернутисяназад до України.


За час моєї роботи вВерховній Раді України багато з моїхколег не один раз міняли дипломатичніпаспорти. Причина такої заміни булабанальною: закінчувалися вільні сторінки.Однак сьогодні народні депутати Українивходять в іншу фазу: отримання в МЗСУкраїни нових дипломатичних паспортівчерез їх втрату.


Стан афекту в законодавціву зв’язку з непортаплянням у прохідніпозиції в партійних списках та відірваністьвід народу в мажоритарних округахнастільки великий, що народні депутатипочинають шукати шляхи залишити длясебе відкритим безперешкодний виїздза кордон. Найлегший шлях – написатизаяву про втрату дипломатичного паспортута отримати новий, залишивши у себев довічне користування нібито втраченийдипломатичний паспорт.


У цьому зв’язку звертаюсядо Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка та керівникаДепартаменту консульської служби АндріяОлефірова приділяти велику увагу кожномувипадку втрати народним депутатом свогодипломатичного паспорту.  Напередоднітотальної ротації політичних еліт фактивтрати дипломатичного паспорту потребуютьподвійної або іноді навіть потрійноїперевірки.


Тим більше у світлітого, що окремі мої колеги активно пхаютьзгаданого директора Консульської службина посаду Заступника міністра закордоннихсправ України, яка звільнилася післяпризначення Павла Клімкіна на посадуПосла України в Німеччині.

Отже, сезон втратидипломатичних паспортів народнимидепутатами України розпочато. Принаймнінаша політична сила – Радикальна партія– такі речі не лише відслідковує, алей намагається ефективно упереджувати»,- информирует Олег Лшко.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини