MENU

Представители украинской диаспоры устроят пикеты в защиту украинского языка

791 1



«Українці,які живуть або перебувають закордоному різних країнах планують провестидемонстрації проти «мовного» законубіля дипломатичних установ України»,- об этом сообщается в публикации, ссылкуна которую разместила ГаляGaydaMavka Жук на своей странице в Facebook.


«Якповідомляє кореспондент Медіа-порталуVIDIA, на протест у Лондоні біля ПосольстваУкраїни у ВеликійБританії, який відбудеться 11 липня,українську громаду закликав Союзукраїнців Великої Британії.


«Нам усімнебайдужа Україна, її майбутнє. ВерховнаРада підло прийняла закон, який надаєросійській мові офіційного статусу, афактично робить її панівною в Україні.Закликаємо масово зібратися і висловитинаш рішучий протест»,- повідомилипредставники організації.


На той жедень мітинг на підтримку українськоїмови заплановано й біля Генеральногоконсульства України у Франкфурті(Німеччина).


Якповідомляв Медіа-портал VIDIA, на 11 липняподібні пікети дипустанов Українизакордоном плануються у Гамбурзі(Німеччина), Нью-Йорку (США), Парижі(Франція). 15 липня – у Чикаго (США), а 18липня українці прийдуть під дипломатичнепредставництво України у Торонто(Канада).


Ранішеакції протесту з приводу прийняття«мовного» закону відбулись у Франції та Литві.Як повідомлялось, українські організаціїз цілого світу обурені прийняттям«мовного» закону і надіслали українськійвладі відповідні звернення.


Тим часом,станом на понеділок, на акції на захистмови під Українським домом у Києвіголодують 9 осіб. Повідомиляє Українськаправда з посиланням на ТВі», - сообщается в публикации.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини