MENU

Виталий! Не «сливай» Киев Януковичу - открытое письмо Зоряна Шкиряка Виталию Кличку

4756 5

 

До старту виборчоїкампанії залишилось кілька днів, аситуація з мажоритарними округами вКиєві до кінця не вирішена. Так представники ПР можуть виграти мажоритарку в Києві.А що на це скаже Кличко?


Шановний Віталію!


Почну з того, що я ісьогодні підпишуся під кожним своїмсловом у моїх публічних заявах таінтерв’ю в ЗМІ, які були зробленінаприкінці 2011-го, початку 2012-го рокустосовно моєї особистої точки зору щодоТвоєї політичної позиції. На жаль, длямене нічого не змінилася, поки що.


Я мовчав півроку. Зацей час з моїх вуст не пролунало жодноїкритики (власне, я ніколи не критикую,зазвичай, користуюся мовою чіткоїаргументації) на Твою адресу. Навпаки,я всюди наголошував на необхідностічесного і відкритого діалогу «УДАРу»з представниками Об’єднаної Опозиції (далі ОО) та ВО «Свобода». Адже прекраснорозумів, що на кону майбутнє країни, аздолати кримінальний режим поодинціне вдасться.


Але нинішня ситуація,зокрема в Києві, змусила мене звернутисядо Тебе та членів «УДАРу» з цим відкритимлистом. Суть полягає у Твоєму відвертомунебажанні домовлятися з Об’єднаннюОпозицією стосовно мажоритарних округівв столиці (та й у всій країні також).Насправді, я не здивований такою Твоєюпозицією, я іншого й не чекав. Знав, щобуде саме так. Але, все ж, надія була.


Отже, щобзняти будь-які запитання і в подальшомувести правдивий цивілізований діалог,зазначу, що я і сьогодні невважаю Віталія Кличка справжнімопозиційним політиком імаю на те підстави. Без образ. Вибач. Цемоя особиста точка зору. Я її нікому ненавязую.Але готовий її відстояти і довести. Алеце тема окремої дискусії, що зараз нена часі. І чесно, я б волів помилятися.Втім, все може змінитися, якщо на це будеТвоя воля і бажання.


Доречі, мушу зазначити і те, що жоднимчином не сумніваюся у щирій опозиційностідо Януковича і правлячого режимубільшості членів партії УДАР. Такийот парадокс.


Тепер далі. Віталію,Твої політтехнологи, усілякі спічрайтерита різні «нашіптувачі», що крутятьсяпоруч, змусили Тебе піймати політичну«зірочку», нафарширувавши «правильною»соціологією, яка, між іншим, у періодвиборчої кампанії, має здатністькардинально змінюватись. Але вонипереконали Тебе у тому, що Ти вже у ВР,що будь-які домовленості з ОО та Свободоюце Твоя слабкість. Адже, кажуть вони,сьогодні у суспільстві великий попит«на нові обличчя», а Ти саме такий.Значить мусиш бути сильним і непоступливим.Так от, вони Тобі брешуть. Вміннядомовлятись і навіть поступатись - цене слабкість. Бо тільки сильний івпевнений у собі політичний лідерздатний переступати через власніамбіції. Тільки сильний лідер здатенпоступитися в малому, щоб перемогтиглобально. Тільки сильний лідер приймаєрішення самостійно, а не слухає усіляких«шептунів». Прикро, але мені здається,що Ти так і не став самостійним політиком,і в цьому головна проблема. Зрештою,хочеться вірити, що так буде не завжди.


Тепер про головне.Залишилось кілька днів до початкувиборчої кампанії. Що буде з Києвом, Віталію?


В Києві 13 мажоритарнихокругів. Ти так і не домовився з Об’єднаннюОпозицією по узгодженим кандидатам.Вважаю, що з Твоєї сторони це відвертийсаботаж. Що це? Власна позиція, що полягаєу завищених амбіціях або кулуарнадомовленість з Януковичем про банальнуздачу столиці окупантам в обмін на якісьпримарні преференції? Як на мене, більшесхоже на друге.


Віталію, я мешкаю уКиєві 39 з 41 року, тут народилися моїдіти. Для мене це не порожнє місце, яКиєвом живу і тому мені болить. Те, що зним відбулося протягом останніх років,можна назвати одним словом - катастрофа!І в наших силах зупинити це свавілляуже найближчим часом. Це не лірика, непатетика і не пусті слова. Кажу це, щобТи зрозумів, чому я так переймаюся цієюпроблемою.


Я стверджую, що сьогодні Віталій Кличко, лідер партії УДАРбанально зливає Київ Януковичу!!! Босаме Твоє небажання і нездатністьдомовлятися загрожує нам поразкою встолиці. Адже, для будь-якого кандидатавід опозиції на мажоритарному окрузів Києві зрозуміло одне, що там де зійдетьсяУДАР і ОО або Свобода, переможе влада.Крапка. Все інше не працює.


Отже, якщо УДАР недомовиться з ОО по мажоритарних округахв столиці, можуть програти всі. І УДАР,і ОО, і кияни. Переможе Янукович. Раз заразом, звідусіль ми чуємо, що Ти ніколине увійдеш у змову з регіоналами, але,наразі, Твоя позиція в столиці (та й вусій країні) підтверджує зворотне.Віталію, невже Ти не розумієш, що якщоу Києві переможуть регіонали, то кияниможуть остаточно зневіритися у будь-якихмайбутніх демократичних перспективах.Невже Ти не розумієш, що результатвиборів у Києві буде головним відображеннямполітичної ситуації в країні. Якщоопозиція (до якої і Ти себе відносиш)програє Київ, це буде головним аргументомЯнуковича перед всіма українцями щодосвоєї цілковитої переваги. Це буде дужеважкий і відчутний удар по всіхдемократичних опозиційних силах,оговтатись від якого буде складно. Алеякщо ми (коли кажу «ми», то маю на увазіусі політичні сили, що відкрито протистоятьрежиму) виграємо в столиці, ми дамо надіюі впевненість не тільки у киянам, а й укожному українцю. То чи готовий Тиризикувати власним політичним авторитетомзаради якоїсь можливої примарноїперспективи, обіцяної владою? Сподіваюся,що ні.


Ми всі маємо розуміти,якщо ситуація не зміниться, нейтралітетуна виборах не буде. А в Києві тим більш. УДАР буде боротися проти ОО і навпаки.Це аксіома. Буде жорстока боротьбаодного з одним на знищення, практичнона одному електоральному полі. А виграєвід цього третій — влада.


Протягом останніх днівя мав можливість поспілкуватися зкількома кандидатами-мажоритарщикамивід УДАРу у Києві. Серед них є і моїдрузі, яких я щиро поважаю (прізвищ неназиваю, щоб, не дай Бог, не наражати їхна можливий конфлікт з Тобою). Це справжніпатріоти і більшість з них підтримуютьцю точку зору. Бо прекрасно розуміють,що не мають права боротися один з одним.Адже наш головний ворог – влада. Дехтоз них готовий поступитися, навіть знятисвої кандидатури заради спільноїперемоги. Але вони все ще чекають Твогорішення.


Будемо відверті. Безузгодження з ОО УДАР не виграє ані 13,ані 8, ані 3 мажоритарних округи. Середкандидатів УДАРу у Києві 2-3 реальнопрохідних, не більше. Ні, звичайно можна«дути щоки і пускати бульбашки»,розповідати усім, що «ми великі і могутні» , «всіх порвемо як Тузик грілку». Але чице так насправді? Чи все буде так легко,Віталію? Не обманюй себе та інших. Аджекандидати від влади в усіх районах давноведуть «бурхливу» діяльність. Масовоскуповують голоси людей різними засобами,протягом кількох років системно вкидаютьвеличезні кошти у свої округи. Зараз недо жартів і не до «самонавіювання».Подумай, Віталію, як Ти почуватимешся,коли всі кандидати від УДАРу у всіх13-ти округах програють, в тому числі іпредставникам ОО. Згадай 2008-й, коли Тине домовився з Турчиновим... Саме тодівідбулося «друге пришестя» Чорновецького.


Зрозумій, що перемогтиганебну схему влади можна, тількивисунувши в кожному окрузі ЄДИНОГОКАНДИДАТА ВІД ОПОЗИЦІЙНИХ СИЛ. Іншихваріантів нема. Тому, у мене питання: Чине краще, все ж, домовитись з ОО ігарантовано отримати 2-3 мандати у ВР,замість ризику не отримати жодного.Гадаю, що Тобі варто добре подумати.Звичайно, якщо Ти вже не домовився зБанковою. Хоча, я все ж сподіваюся, щодо цього поки не дійшло.


Саме тому,шановний Віталію! Я закликаю Тебе - непідтримуй Януковича! Не дай їм перемогтив столиці. Прошу, прояви самостійність,мудрість і політичну далекоглядність.Поступися амбіціями, заради більшвагомої спільної мети. Зроби це, яксправжній переможець, як справжнійгерой. Люди оцінять, не сумнівайся. Неслухай «шептунів», що можливо,використовують Тебе «в темну». Ще єчас все виправити.


Потрібно тількизв’язатися з лідерами ОО, зустрітися івирішити питання. Цим кроком Типродемонструєш свою справжню силу якреального політичного лідера, людини,що здатна на компроміс в ім’я майбутньоїперемоги. І я перший визнаю, що в Тобіпомилявся. Більш того, якщо в цьому будепотреба, я обіцяю, що усіляко підтримаюузгоджених кандидатів від партії УДАРу Києві, допомагатиму всім, що в нашихсилах задля їхньої перемоги.


Якщо ж Віталій Кличко відмовиться співпрацювати з ОО, то длямене це означатиме, що він пішов накулуарну змову з владою, ціну якої миобов’язково знатимемо пізніше, можливовже після виборів. Це означатиме, що Типросто здав Київ регіоналам. Це означатиме,що Твої власні амбіції, а можливо якийсьінший «інтерес» для тебе важливіші ніжблаго киян і майбутнє країни. А найгіршете, що це означатиме, що Ти свідомо«кидаєш під танки» своїх однопартійців.Це страшно звучить, але це правда. Втім,я знаю, що багато з них це розуміють ічекають, що Ти все ж зможеш піднятисянад ситуацією.


Мої слова - не бравада.Це моя давня, послідовна, громадянськаі політична позиція!


Я дуже сподіваюся наТвоє розуміння. Зрештою, приймати рішенняТобі. Головне, щоб це рішення буловиваженим і правильним. Якщо Ти підешна цей важливий і доленосний крок, цебуде безпрецедентний приклад єднанняусіх опозиційних сил в столиці. Я маюнадію і на зустрічну позитивну реакціюлідерів Об’єднаної Опозиції та Свободи.Переконаний, що за круглим столомдомовленість про спільні дії в Києвіможе бути досягнута. Цього всім нам ібажаю. Часу дуже мало, але ще трохи є,можна встигнути.


І останнє. Віталію, яТобі не ворог і ніколи ним не був. Нешукай «підводних каменів», їх нема. Яне претендую на істину і на право «першоїінстанції». Я висловлюю свою власнуточку зору.

Безперечно, як і будь-хто, яможу помилятися. Прийми мій відкритийлист як щире бажання людини, що прагненегайних змін в державі, що прагнеусунення окупаційної влади на чолі зузурпатором, прийми як бажання людини,що усім серцем вболіває за Київ і нехоче віддавати його на розграбуваннякримінальній орді.


От власне і все, що яхотів сказати. Можливо написав забагато,але щиро.


Дякую! З повагою і віроюу краще, давній і щирий шанувальникТвоїх великих спортивних досягнень,голова правління ГО «Новий Київ», ЗорянШкіряк.

Зорян ШКИРЯК



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини