MENU

«Языковой загон» лишь разогрев для внедрения «русского сценария» - Ирина Ванникова

1565 9

  

Кому булонезрозуміло, що Закон про мову Янукович підпише?

Безумовно,прочитавши новину про підписання мовногоЗакону, пишу, можливо, занадто емоційно.Але щиро.


Цікаво,для кого влада влаштовувала цю виставу:дебати, бійки, блокування навколопідписання?  Парламент в купізі спікером Литвином, КОДівська опозиція,телекартинка, де Президент в порядномуоточенні українських гуманітаріїв (маюна увазі, в першу чергу, Миколу ГригоровичаЖулинського) натужно вчитується взаготовлений заздалегідь текст і обіцяєзмінити Закон на краще, як власне, вжезмінив на краще наше життя.

Для коговесь цей театр?


Говорячи сучасною мовоюзіркових шоу: закон про мову на розігрів...


У наступному епізоді цього«русского» сценарію ми побачимо: 


вступ доМитного Союзу, як порятунок від європейськоїчуми з прикладами. Мовляв, подивіться,що зробили єврочиновники з Грецією. Тамуже повний дефолт. А Іспанія вас нелякає? Або країна-банкрут Ісландія?

Ну,і вінець цього дійства - нашаГТС. Була нашастала їхня... Газпромівська.Нам розкажуть, що вона іржава, нікомунепотрібна і технічно відстає,як «совецький» паровозвідстає від модного корейського хюндая.І допоможе нам тількиГазпром. І розмалюють нашу рідну трубу,як писанку, щоб не ображаласяоб»єднана опозиція..

А далі мипрокинемося в 6.00ранку і почуємо «Союз нерушимий народовславянскіх»...

А в Кремлі скажуть:ну, что проснулісь, б.. брати!! 


Оце і весь сказ. Ісправді, сказ - і не свинячий, і непташиний, і не коров"ячий, який намнині «шиють»,щоб заблокувати вчергове наші молочніріки і ковбасні береги.

Пригадую,літом 2009 року в Секретаріаті Президента Ющенка у мене і моєї колеги ВалентиниРуденко була дискусія з журналістомСвятославом Цеголком. Ми говорили проте, якщо народ не обере Ющенка, то сценарійрозвитку подій, байдуже, щопри Януковичу, що при  Тимошенко будеоднаковий - російський. За паруроків ми будемо мати найгірший сценарій.Єдине, що ми не могли передбачити, щовлада так швидко здасть Крим. ТодіСвятослав, послухавши нас, щиро здивувашисьнашій риториці, нам сказав: «Ви розповідаєтеці «страшилки»,може, з якихось особистих мотивів? Може,це суб"єктивно?? Такбути не може. Повернення назад вженемає». Я не пам"ятаю, чим завершиласяця дискусія. Але я чітко пам"ятаю, щоодин з наших кращих журналістів, якийвирізняється з-поміжінших своєю глибиною тааналітичністю, був впевнений, що це«страшилки». 

Щоб не посипатисіль на рани, скажу, що Цеголко залишається«кусючим» тільки, коли бере інтервью в Ющенка. В усіх інших випадках це достатньосервільні розмови. І чи може він запитатисьогодніщнього Президента провсе те, про, що він так допитує Ющенка і зараз.

Длятих, кому цікаво, що буде далі в наступнихрозділах «собіранія земель рускіх». 
Нажаль, «страшилка» будепродовжуватися.


Буде грати подвійнапаспортизація (пригадайте Грузію),а коли діло дійде доросійських БТРів, хтось скаже: та ні,Європа цього не допустить.


Так, я вам скажу: ще іяк Європа допустить. Нагадую: Білорусь.А ми вже будемо на той момент мало, чимвід Білорусі відрізнятися. У нас вжебуде тоталітарна держава на чолі здиктатором.


Єдине, що зробить Європа,забере західних дипломатів.


Але - це потім..


А сьогодніпідписаний мовний Закон. Ми програлицей бій. Але, щоб виграти війну, не требабрати в руки вила та каністру. Акраще би навчити людей зрозуміти,  щовідстань від виборчої дільниці домовного Закону, здачі Криму, ГТС тавізиту російських БТР -  дуже коротка.Наш захист - в наших головах.

Ирина ВАННИКОВА 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини