MENU

Выборы-2012 без Тимошенко и Луценко недействительны

2607 3

 

Позиціясвіту щодо неучасті у парламентськихвиборах Юлії Тимошенко та інших політичнихв’язнів

У зв’язкуіз рішенням ЦВК про нереєстраціюЮлії Тимошенко та Юрія Луценка нагадуємопозицію закордонних політиків, міжнароднихі європейських інституцій щодо неучастіу парламентських виборах Юлії Тимошенкота інших політичних в’язнів, висловленуупродовж останнього часу.

1.Парламентська Ассамблея ОБСЄ висловлюєсподівання на виконання Україною узятихнею в рамках ОБСЄ зобов'язань щодопроведення демократичних виборів шляхомстворення всім політичним силам ілідерам, включаючи ув’язнених, можливостейдля участі в майбутніх парламентськихвиборах, призначених на 28 жовтня 2012року, в обстановці свободи і справедливості.

Резолюція ПАОБСЄ

2. Асамблеяхоче наголосити на тому, що оцінкаполітичних рішень та їхніх наслідківє прерогативою парламентів та, зрештою,виборців, а не судів. У цьому зв’язку,Асамблея просить Президента Українирозглянути усі наявні в нього правовізасоби, щоб звільнити цих колишніхчленів уряду та дозволити їм братиучасть в наступних парламентськихвиборах.

Резолюція ПАРЄ «Функціонуваннядемократичних інституцій в Україні»

3. Оскількирішення Печерського районного суду вУкраїні від 11 жовтня 2011, яким колишньогоПрем’єр-міністра Юлію Тимошенко булозасуджено до семи років ув’язнення,було заборонено їй ще протягом трьохроків займатись політичною діяльністю,стягнуто штраф у розмірі 200 мільйонівдоларів та конфісковано все її майно,широко вважається актом помсти, абоспробою за допомогою кримінальноїсудимості та ув’язнення членів опозиціїзавадити їхній участі у парламентськихвиборах наступного року та президентськихвиборах 2015 року; Юлії Тимошенко необхіднодати змогу скористатись своїм правомна повноцінну участь у політичнихпроцесах вже зараз та на майбутніхвиборах в Україні.

РезолюціяЄвропарламенту

4. Необхіднознайти рішення, які дозволили б паніТимошенко, панові Луценку та іншим вийтина свободу і брати повноцінну участь уполітичному житті

Спільна заява голови Єврокомісії ЖозеМануеля Баррозу та Високого представникаЄвросоюзу із закордонних справ і політикибезпеки Кетрін Ештон

5. СШАта ЄС закликають владу України таБілорусі дотримуватися демократичнихпринципів, верховенства права та правлюдини та наголошують, що "право наапеляцію не можна порушувати, нав’язуючиобмеження щодо можливості обвинувачуванихбрати участь у майбутніх виборах вУкраїні, включаючи парламентські вибори,заплановані на наступний рік.

Спільназаява США та ЄС за результатами саммітуСША -Євросоюз

6. Євросоюзвиступає за забезпечення максимальношвидкого процесу оскарження вирокуколишньому прем'єр-міністру ЮліїТимошенко, щоб вона могла брати участьу парламентських виборах у 2012 році.Держави-члени ЄС абсолютно одностайнів думці, що українська влада повинназробити можливим швидкий і всебічнийпроцес оскарження вироку, який би ненакладав обмеження на право брати участьу парламентських виборах наступногороку.

Високийпредставник Євросоюзу із закордоннихсправ і політики безпеки Кетрін Ештон

7. Переслідуванняколишніх членів уряду, які є видатнимилідерами опозиції, впливає на передвиборчийклімат, а їхня неучасть у перегонахзаплямує вибори.

Співдоповідачі ПАРЄ МайлісРепс та Марієтта Пурбе-Лінден

8.У випадку, якщо лідери опозиції незможуть взяти повноцінної участі упарламентських виборах восени 2012 року,підписання та ратифікація Угоди проасоціацію між Україною та ЄС будепоставлено під загрозу. Будь-які дії,спрямовані на відсторонення політичнихопонентів шляхом їх ув’язнення, єнеприйнятним для будь-якої європейськоїкраїни, яка заявляє про свою відданістьосновоположним принципам демократії.

Заключназаява Комітету з парламентськогоспівробітництва між Україною та ЄС.Співголови: Павел Коваль,Група європейських консерваторів тареформаторів (Польща) та Борис Тарасюк

9. Парламентськівибори без участі колишньогопрем'єр-міністра не будуть чесними. Унас є величезні сумніви з приводу того,чи можуть вибори бути визнані чеснимиі вільними, якщо Юлія Тимошенко та іншілідери опозиції не зможуть взяти в нихучасті. У цьому випадку буде дуже складновизнати їх такими, що відповідаютьєвропейським стандартам

Майя Кочьянчіч– офіційний представник глави Європейськоїслужби зовнішніх дій Кетрін Ештон

10.Неприпустимим є проведення демократичнихвиборів без участі лідера найбільшоїопозиційної партії України Юлії ТИМОШЕНКОта інших опозиціонерів.

Комісар Ради Європи з правлюдини Томас Хаммарберг

11.Євросоюз не визнає підсумки парламентськихвиборів в Україні, якщо в них не будутьбрати участь Юлія Тимошенко та ЮрійЛуценко. Виходи два. Або влада в ходічесного неупередженого судового процесупідтвердить, що Тимошенко дійсно скоїлазлочин, або вона виходить на свободу ібере участь у виборах

КомісарРади Європи з правлюдини Томас Хаммарберг

12. Якщо вони Тимошенкоі Луценко та інші високопоставленічиновники колишнього уряду не будутьзвільнені з в'язниці і повністю відновленів політичних і громадянських правах,вибори в жовтні самим фактом їх тюремногоув'язнення будуть зіпсовані. Тюремнеув'язнення Тимошенко і Луценко комісіявважає несправедливим і кидає тінь навесь виборчий процес.

Глава Комісії Сполучених ШтатівАмерики з безпеки і співробітництва вЄвропі (Гельсінська комісія) КрістоферСміт

13. Вибори в парламентв Україну повинні проходити згідно здемократичними стандартами та за участювсіх лідерів опозиції. Якщо ж всіопозиційні лідери не візьмуть у виборахучасті, то Україна навряд чи станечастиною Європи

Міністрзакордонних справ Польщі РадославСікорський

14. Янаполегливо закликаю представниківвлади вашої країни негайно звільнитипані Тимошенко. Рішення має бути таким,щоб воно давало можливість пані Тимошенкоі її колегам брати участь у парламентськихвиборах 2012 року

Президент Європейської народноїпартії Вільфред Мартенс

15. Яку будь-якій демократичній країні,опозиція повинна брати участь у виборах.Для вашої країни це означає, що Тимошенкояк основний лідер опозиції має братиучасть у виборах 2012 року як кандидат.

Президент Європейської народноїпартії Вільфред Мартенс

16. Коли ми говоримо провибіркове політичне переслідування,то ми маємо на увазі те, що це переслідуваннявідбувається не через ті нібито злочини,про які йдеться, а через те, що цих людейусунуто з політичної сцени. Отже, длятого, щоб виправити ситуацію, ці людимають не лише бути звільнені, а й матиможливість брати участь у політичномужитті країни

Заступник державного секретаря СШАТомас Мелія

17. Ми настійно закликаємоуряд України виконати свої зобов'язанняперед ОБСЄ і звільнити Луценка, Тимошенкота інших колишніх урядовців, які зараззнаходяться в місцях позбавлення воліза сумнівними підставами. Їх можливістьбрати участь у веденні державних справне має бути обмежена. Це особливо важливонапередодні парламентських виборів вУкраїні та її головування в ОБСЄ в 2013році.

Представник США у Організації з безпекита співробітництва у Європі (ОБСЄ) ІєнКеллі

18. Якщонайпопулярніший опозиційний політик,який програв президентську кампанію зневеликим розривом, або інші опонентивлади не зможуть брати участь у майбутніхвиборах до Верховної Ради, то це поставитьпід сумнів їх результати

Голова представництва Євросоюзу вУкраїні Жозе Тейшейра

19.Для визнання українських виборівдемократичними важливо не тільки те,як вони будуть проведені,а й звільнення ув'язнених заразпредставників опозиції.

Віце-президент ЄНП Яцек Сарюш-Вольські

20.Влада має припинити виборчі переслідування,здійснити безумовне помилуванняув'язнених політичних лідерів і дозволитивсім лідерам опозиції, зокрема тим, хтонаразі перебуває під арештом, узятиучасть у парламентських виборах

Freedom House, звіт щодо ситуації в Україні

21.Неможливість для лідерів опозиції братиучасть у виборах зробить ці виборинечесними та недемократичними.

Німецький депутат з групи народнихпартій Міхаель Галер

22. Виборине будуть справедливими, якщо певнілюди не будуть брати участь у цих виборах.Можливо, будуть і санкції. Ми можеморозглянути, наприклад, бізнес-зв'язкипана Януковича, або ми можемо подивитисяна махінації, які були пов'язані зкорупцією при будівництві стадіону НСК"Олімпійський".

Депутат Європарламенту Вернер Шульц

23. Справедливуоцінку виборам в Україні можна будедати тільки за умови участі в них лідерівопозиції. Якщо найважливіші керівніособи опозиційних партій не будутьбрати участь у цих виборах, це буденедоліком.

Євродепутат Ребекка Хармс


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини