MENU

Перезавантаження Майдану?

222 0

Лідери опозиції поки що не зуміли спрямувати на досягнення реальних цілей могутню енергію мільйонів людей. Людей свідомих, мужніх, розгніваних "бєзпрєдєлом" влади Януковича, звірячим побиттям студентів, журналістів, мирних громадян. Ідея "перезавантаження влади" залишається нереалізованою.

Про це у власному блозі пише Володимир Ільченко, інформує UAINFO.org.

Імпічмент Президента з самого початку виглядав нездійсненною риторикою. Перевибори всіх органів влади могли б стати реальними після відставки уряду. Але відставки Кабміну лідери опозиції так і не змогли добитися, не зумівши домовитися з ситуативними союзниками з числа комуністів, позафракційнх та незадоволених Януковичем "регіоналів". А тепер, після відкликання підписів комуністами, перспектива парламентського тиску на уряд у найближчому майбутньому є відверто примарною.

Якогось додаткового імпульсу, відчуття перемоги міг би надати бодай символічний успіх на п’яти проблемних округах на довиборах у Верховну Раду. Натомість чотири з п’яти опозиція програла. І річ не лише в підкупі та каруселях – цього очікували.

Чомусь лідери опозиції вважали, що сама лише тінь Майдану переможе відмобілізованого, рішуче налаштованого супротивника. У Київській області, на виборчому окрузі, де зняли висуванця від опозиції Романюка, виставили завідомо непрохідного, маргінального кандидата. У Києві вибори пустили на самоплив – і отримали пов’язаного з корупційними оборудками Пилипишина. На інших округах теж всерйоз не працювали.

Відсторонення від посад кількох другорядних чиновників і визнання невинними завідомо невинних учасників Майдану – цього успіху все-таки недостатньо.

Хто сказав, що в Україні лише владу потрібно перезавантажувати? Це цілком стосується і верхівки опозиції, яка поки що не очолює Майдан, а намагається встигати за настроями людей. Майдан, гадаю, має висунути нових лідерів, які вміють не лише виголошувати полум’яні промови, а людей, здатних спланувати і здійснити конкретні дії, організаторів, менеджерів, переговірників.

У неділю зі сцени заявлено про створення Народного об’єднання "Майдан", яке свідчить про спробу його перезавантаження.

Може, це й буде тим проривом, якого чекають громадяни?..

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

 

Володимир ІЛЬЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини