MENU

У «Батьківщині» переконані, що побиття Тетяни Чорновол – це замах на життя

441 0

Побиття Тетяни Чорновол, жінки, відомого журналіста, громадського активіста і борця з режимом є замахом на вбивство, організованим за сценарієм розправи над Георгієм Гонгадзе. Про це говориться у розповсюдженій заяві Об’єднаної опозиції «Батьківщина».

«Протягом останніх двох тижнів Тетяна перебувала на Майдані. Після тривалої перерви наважилася поїхати додому у село Гора, щоб провідати дітей. Ніхто не знав про цю поїздку, і те, що її вистежили і влаштували замах на життя, свідчить, що вона була мішенню для влади, яка шукала зручного моменту для помсти за  журналістську і громадянську позицію Тетяни. Чорновол вистежували цілеспрямовано, а це означає, що за виконавцями стоять замовники», - сказано у заяві.

Водночас, у «Батьківщина» назвали показовим намагання міліції кваліфікувати напад на Тетяну Чорновол як хуліганство.

«Міліція або покриває цей злочин, або є  його співучасником», - зазначається у документі.

У політсилі повідомили, що зараз журналіст Чорновол перебуває у реанімації і потребує як мінімум трьох дуже складних операцій.

«Опозиція зобов’язується перед Тетяною Чорновол довести справу до кінця і не дати уникнути покарання ані виконавцям злочину, ані його замовникам», - сказано у заяві.

«Ми вимагаємо від поки що президента Януковича негайно відсторонити від виконання службових обов’язків керівництво Служби безпеки України, відправити у відставку міністра внутрішніх справ Захарченка, провести розслідування та відзвітувати перед суспільством. Водночас, наша партія проводитиме власне розслідування замаху на життя Тетяни Чорновол», - наголосили у «Батьківщині».

У опозиції звернулися до представників правоохоронних органів із закликом не ставати співучасниками злочинів.

«Режим пішов у наступ. В останні дні спалено три машини опозиційних та громадських діячів, у Харкові на активіста скоєно напад, тепер побиття журналіста Чорновол – все це свідчить про те, що влада, хитаючись під тиском Майдану і не будучи у стані зупинити народні протести, стала на шлях провокацій із використанням кримінальних методів», - говориться у заяві.

«Режим сьогодні демонструє, що готовий поставити на карту все: або він через в’язниці залякування, погрози, фізичне побиття перетворює нас на мовчазних і невільних рабів, або народ України назавжди звільняється від окупаційного режиму», - наголосили у «Батьківщині».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини