MENU

Жінки-депутати від Опозиціі вимагають від Януковича відставки Захарченка. ЗАЯВА

293 0

Жінки від опозиціі вимагають від Президента хоч одного чоловічого рішення- відставки Захарченка . Це - наша офіційна заява

ВЕРХОВНА РАДА УКРАЇНИ


Міжфракційне об’єднання «Рівні можливості»


вул. Грушевського, 5, Київ, Україна, 01008, тел. 8(044) 255 39 38


25 грудня 2013 року

Відкрите звернення депутаток від опозиційних фракцій, що входять до МФО «Рівні можливості», до Президента України з приводу побиття журналістки Тетяни Чорновол

Ми, жінки–представниці опозиційних фракцій, що входять до Міжфракційного об’єднання «Рівні можливості», звертаємося до Вас як до людини, яка згідно своїх конституційних обов'язків зобов'язана захищати права та свободи громадян України. Майже 60% громадян країни складають жінки. Сьогодні вони відчувають себе незахищеними і висловлюють своє обурення з приводу того, що в останні роки практика насильства над жінками стає нормою, а випадки жорстокості по відношенню до них стають все поширенішими і залишаються безкарними. Більше того, нерідко до насильства причетні ті, хто мали б захищати громадян від бандитів, а не допомагати їм ґвалтувати і бити жінок.


Сьогодні Україна шокована фактом звірячого побиття журналістки і громадської активістки Тетяни Чорновол, яку понівечили у ніч з 24 на 25 грудня 2013 року. Молоду жінку, маму двох малолітніх дітей. Вона знаходиться в реанімації. Напад на себе Тетяна пов'язує зі своєю опозиційною діяльністю.


Ми розцінюємо побиття пані Чорновол не лише як спробу залякати її і змусити зупинитися в своїх резонансних розслідуваннях, а як замах на вбивство опозиційного громадського діяча. Ми вже звернулися з відповідним зверненням до Генерального прокурора України з вимогою відкрити відповідне кримінальне впровадження саме за фактом замаху на вбивство.


Ви дали доручення розібратися у цій справі Вашому Генпрокурору і міністру внутрішніх справ. Але чи може міністр, підлеглі якого гвалтували жінок у Врадіївці, били студенток і журналісток у Києві, спостерігали, як бандити б'ють представниць ЗМІ і не понесли аніякого публічного покарання і осуду, розкрити цей злочин?


Ми наголошуємо, що саме за часів міністра Захарченка насильство над жінками в Україні стало нормою. І жодного разу не було названо імена представників правоохоронних органів, причетних до протиправних дій проти журналісток, студенток, громадських активістів. 


Ми - жінки, що представляють опозиційні фракції, неодноразово зверталися до міністра внутрішніх справ з проханням згадати про честь і гідність офіцера і подати у відставку! На жаль, зверталися не за адресою.


Тому ми вимагаємо від вас, пане Президенте, терміново відправити у відставку міністра, при якому беззаконня і насильство стали нормою в Україні.


Народні депутати-жінки, члени МФО «Рівні можливості» від фракцій Всеукраїнського об»єднання «Батьківщина» та Політичної партії «УДАР (Український Демократичний Альянс за Реформи) Віталія Кличка» у Верховній Раді України.

Iryna Gerashchenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини