MENU

Ви не спините наших планів бандеризації України - Фаріон

898 7

Закотився в історію перший смолоскипний день 2014 року. Це був ДЕНЬ СТЕПАНА БАНДЕРИ. Знакові міста України відзначили уродини Провідника смолоскипною ходою, хоч як напередодні вищали всілякі ліберасти та ін. про неприпустимість такої акції та ще й з піною на устах апелювали до Майдану. На щастя, Майдан – це не монополія на істину – а фокус найрізноманітніших переконань зі спільною метою: знести Януковича.

Скажу цим «многопишущим слабодухам» (Іван Франко) по своїх фейсбуках: ви не спините наших планів бандеризації України. І тріюмфальна хода по всій Україні це яскраво підтвердила. Розумію ваш страх. Рекомендую працювати над своїм внутрішнім світом. Ми – неспинні. Особливо вдячна нашим братам і сестрам з Дніпропетровська та Донецька за їхнє пошанування видатного Провідника. А «многопишущим слабодухам» нагадаю, що смолоскипна хода має за своє джерело часи Середньовіччя, коли зі смолоскипами в руках боролися з чумою та всякою іншою нечистю. Отож, може, і вам чимось смолоскипи допоможуть. Та хіба ви можете втримати вогонь у своїх слабосилих руках? Вогні ж бо несуть ті, що запалені зсередини.

З приємністю назву лавреатів заснованої премії імени Героя України Степана Бандери, які визначила Львівська обласна рада і я, як автор положення премії, мала за честь оголосити. Робимо це вже другий рік поспіль, всупереч псевдоуказам про скасування звань Героїв України зі Степана Бандери і Романа Шухевича. Це люди, що духовно та інтелектуально втілюють у життя Бандерині імперативи. Естафету їм передав торішній лавреат премії, керівник Науково-ідеологічного центру ім. Дмитра Донцова, автор десятитомового проєкту видань праць цього геніяльного мислителя, доцент Дрогобицького педуніверситету Олег Баган. Він у своєму слові наголосив на винятковій війні з націоналізмом у ліберальних колах. Направду, безсиле перед силою має припадки.

Премія охоплює три напрями діяльности: політична, громадська, науково-освітня. У першій царині премію присуджено науковцеві, громадському діячеві, президентові Благодійного громадського фонду «Літопис УПА», одному з засновників Центру досліджень визвольного руху, авторові понад 130 наукових публікацій, 5 монографій, 6 брошур, упорядникові і редакторові 16 книг, календаря Літопису УПА на 2004-2014 роки та про Степана Бандеру на 2009 рік Миколі Посівничу.

У царині громадської діяльности відзначено священика, донедавна капелана Української Греко-Католицької Церкви в одній із в'язниць, автора численних книг духовно-патріотичного спрямування Ігоря Царя. Це ще одне підтвердження єдности ідей християнства і націоналізму, хоч як намагається дехто це заперечити.

У науково-освітній сфері лавреатом премії став кандидат філософських наук, директор унікального видавництва «Астролябія», головний редактор Львівського мілітарного альманаху «Цитаделя», заступник голови Асоціяції видавців та книгорозповсюджувачів Олег Фешовець.

Звісно, це надихнуло мене на створення Студентської премії імени Героя України Степана Бандери, позаяк свою активну політичну діяльність Степан Бандера започаткував як студент Львівської Політехніки. Саме там він давав неабиякі уроки політичної грамотности так званим «неполітичним» студентам, одні з яких перетворилися у славне бандерівське покоління, інші – стали хрунями, а ще дехто з другої спроби 15 жовтня 1959 року убив самого Бандеру, в чому згодом зізнався і покаявся. Долучаю до цього тексту Положення про цю Студентську премію і бажаю нам всім усвідомлення особливого бандерівського почину Нового 2014 Року.

Положення

про Студентську премію

імени Героя України Степана Бандери

1. Студентська премія імени Героя України Степана Бандери – це найпрестижніша нагорода за вагомий внесок у розвиток націоналістичної ідеї та відродження національного духу.

2. Студентська премія імени Героя України Степана Бандери встановлена для нагородження студентів Національного університету «Львівська Політехніка» за найкращі досягнення у навчанні, науковій діяльності, а також за активну націоналістичну громадську діяльність.

3. Висувати студентів для отримання премії мають право ініціятор положення премії народний депутат України Ірина Фаріон, ректор, професорсько-викладацький та студентський склад навчального закладу, а також способом самовисування через подання трьох характеристик від відомих громадських, наукових діячів та викладачів, а також обов'язкового власного есе-роздуму про Степана Бандеру (в електронному та видрукованому варіянті від 5-ьох до 10-ьох сторінок А-4 формату 1,5 інтервал, кегль 14).

4. Порядок висування студентів на премію та самовисування розпочинається щороку від 1 січня – дня уродин Провідника – до 30 червня – Дня відновлення Акта незалежної Української держави 1941 року у Львові. Впродовж цього часу слід скерувати три характеристики та есе-роздум про Степана Бандеру на катедру української мови Національного університету «Львівська політехніка» (1 навч. корпус, авд. 306, вул. Карпінського 2/4).

5. Розгляд, обговорення та оцінку подань студентів для отримання премії імени Степана Бандери проводить Журі.

6. Студентську премію імени Героя України Степана Бандери вручають у День знань (1 вересня) щорічно на урочистій лінійці Національного університету «Львівська Політехніка».

10. Студентові, удостоєному Студентської премії імені Героя України Степана Бандери, присвоюють звання лавреата премії і вручають диплом.

11. Лавреатові Студентської премії імени Героя України Степана Бандери виплачують грошову частину премії в розмірі 7000 (сім тисяч гривень).

12. Диплом та грошову частину премії вручає її ініціятор народний депутат України Ірина Фаріон.

Ірина ФАРІОН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини