MENU

Натиск на режим: жодна держава не виграла війну проти свого народу

315 0

По завершенню виборів 2012 р. я зустрічався із жінкою, яка є членом громадської організації, що захищає інтереси членів сімей, які були покалічені або вбиті працівниками злоохоронних органів. Вона розказувала про вбивства і безперспективні судові позови. Просила, щоб ми все зробили для того, щоб колись ці люди були покарані.

Коли мені подзвонили по телефону, що на Майдан вийшло десь 30 людей і народ підходить далі на протест проти скасування намірів підписати асоціацію із ЄС, я не згадав цю жінку. Після атаки Беркуту на вул. Трьохсвятительській, яку успішно відбили і таки захопили машину СБУ із прослушкою, коли полковник-жлоб із Голосіївського РУ, що керував Беркутом, був залитий газом, я згадав цю жінку. Подумалося, невже почнеться щось, що зможе змінити ситуацію в країні? Невже непокарані отримають по заслузі?

… за останні тижні на Майдані нічого не відбувалося. Тільки «Козацька забава» у виконанні київської «Свободи» і волонтерів. Це коли народ мирним чином провадить кампанію тиску на ошалілих від безкарності корумпованих чиновників і злоохоронців — тобто на все те бидло в комтюмах і пагонах, яке всіх задовбало.

Майдан — це плацдарм, з якого мають здійснюватися заходи блокування державної машини. Останні тижні цього не відбувалося. Причина тому — заколисана пацифізмом і різним екстремізмом майданівська спільнота. Якщо вже не прекрасна революція, то принаймні результативний бунт. Його суть — блокування спроможності апарату насилля бути ефективним.

Будь-який режим робить поступки тоді, коли його прогинають; сам він ніколи не прогинається. Жодна держава не виграла війну проти свого народу. Виступи. Протести. Саботаж. Страйк. Бойкот.

Після свят необхідно відновити кампанії тиску на адмінбудівлі — говорять мені не зваблені пацифістськими піснями Руслани чоловіки. Це дає психологічний ефект і ламає робочий день. Чиновник не може красти. Крадіжка відкладається на завтра.

Блокування адмінбудівель — далі продовжують вони — це те, що ламає саму систему робочого тижня і турбує падлюку вже не тільки біля заблокованої будівлі, а й страшному сні.

Який сенс роботи обласної адміністрації, якщо вона — машина із організації грабунку бізнесу, нагинання держслужбовців брати участь в акціях на підтримку режиму.

Толку із прокуратури, якщо вона робить протилежне всьому тому, що написано у законі про прокуратуру? Чому поліцаї називають себе міліції, якщо вони тупорилий апарат насилля на службі в олігархів?

Для чого купувати продукти і послуги компаній олігархів і ригіоналів, якщо вони збагатіли тоді, коли українців збідніли? Вони збагатішали цього року на 500 мільярдів, бачив я на Українській правді ці відомості. Також вони збагатіли минулого року. І позаминулого. А ми розбагатіли? — Ні.

На Донбасі вода тече по годинах. Екологія нікуди, бо олігархам ср…и, що у Маріуполі люди народжують інвалідів.

Анекдот з Єнакієвого: В Україні є охорона здоров’я.

Коротше, всі все знають. Тому відповідь на питання для чого такий режим є одна відповідь — сам для себе, не для людей.

Тому в роботі такої держави і верхів немає сенсу. Тому треба виходити або підтримувати грошима протест. Або протестуєш сам або даєш гроші на протест. Розмови на кухні — не серйозно. Працювати тоді, коли є можливість змінити країну, це добре, але бідність і висока смертність так само будуть актуальними для наших дітей і внуків, як і для дорослих зараз. Робота нікуди не подінеться. А можливість змін у всій країні дається народу не так часто. Ваші діти не будуть вчитися за кордоном, як діти олігархів і чиновників режиму Януковича.

Не готовий Донбас блокувати обладміністрацію? Принаймні зайдіть і привітайте з Різдвом чинуш із міськради чи району і скажіть про їх можливий кінець. Грайте у шахтарську забаву, як на початку 90-х. Якщо не заходити, можна привітати по телефону їх так разів 20 за день. Кожен. Разом — це буде нехай 500 разів. Для цього треба група в 25 людей — кожен дзвонить по 20 разів. Гггг, телефон відімкнуть. Чинушам не приємно. А невинних у нашій ситуації немає. 

Так що або використовуємо шанс, вчимося захищати свої права, або платимо олігархам і чинушам далі, живемо в лайні. 

Або пан, або пропав. 

18–30, 7.01.13. — в цей час от тільки дописав блог, дзвонять із Комендатури Київради, сказали, що групу мітингувальників, які йшли пікетувати ресторан Егоїст Анатолія Голубченка, блокує Беркут. Зараз купа народу їде блокувати Беркут. Прекрасні події.

Юрій НОЄВИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини