MENU

Пшонку попросили проштовхнути у ВР закон про маркування шоломів «беркутівців»

178 0

Вчора я звертався до пана Пшонки з трьома темами.


Перша: що він, як прокурор, робить з працівниками ДАІ, які порушують закон, які ходять по домівках людей і забирають водійські права? При цьому немає зафіксованих порушень. Чому працівники ДАІ не діють згідно законодавства, а займаються роботою, наближеною до роботи дільничних інспекторів чи слідчих спеціальних підрозділів?
Відповіді не отримав. Пшонка зафіксував випадки, про які я йому розповів. Наприклад, мова про Нетішин, коли прийшли і забрали у людини права за те, що вона їздила у Межигір’я. Можете уявити собі сам факт, що у людини забирають права лише за те, що вона їздила у Нові Петрівці!? Я розповів Пшонці про факт, коли начальник Миколаївської міліції ходив по домівках людей, на яких зареєстровані автомобілі, що були під час Автомайдану у Межигір’ї. Пан Пшонка це все зафіксував, але відповіді не дав.


Друге: я у нього запитав — як мені пояснити людям, чому злочинці у міліцейській формі, десятки і десятки беркутівців, яких визнали винними, й досі не покарані? Як мені пояснити людям, що ті садисти, які били людей, й досі виконують свої обовязки, ходять зі зброєю? Чи це не небезпечно для суспільства? Чи не вважає він, що потрібно відсторонити від своїх обов’язків ті підрозділи, в яких закріплені злочинці? Для того хоча б, аби суспільство знало, що ті особи, які били людей, не беруть участі в сьогоднішніх заходах, які відбуваються в місті.
Пшонка сказав, що знайдено ще одного міліцейського командира, який нібито у всьому винен. Слідство, мовляв, ще триває, і поки жодного злочинця не виявлено. Олександра Кужель, яка була зі мною, (як і Ігор Швайка, а потім до нас приєдналися Валерій Карпунцов і ненадовго - Віталій Кличко) сказала, що вона готова за півдня виявити усіх міліціонерів, якщо Пшонка їй це доручить.


Ще одна тема, про яку я йому розповів — я зареєстрував закон про маркування шоломів ще півроку тому. Він не рухається, і я йому запропонував звернутися до спікера Верховної Ради Володимира Рибака і фракції Партії регіонів з вимогою негайно його підтримати.
Відповіді не почув....


Олександра Кужель, яка зверталась перша, порушила тему декриміналізації справ проти людей Майдану. Пшонка і його заступник Ударцов зробили приголомшливі заяви!
По-перше, Юрій Ударцов сказав, що є закони важливі і менш важливі. Потім він додав, що Янукович тому і підписав закон про декриміналізацію для учасників Майдану, мовляв, знав, що прокуратура його не виконуватиме. І третє, про що сказав сам Пшонка: Генеральна прокуратура повинна виконувати тільки ті закони, які знаходяться в правовому полі.
Навіть попри те, що закон про декриміналізацію підтриманий парламентською більшістю і підписаний президентом України, прокурор вважає цей закон не у тому правовому полі, яке б йому хотілося.


Крім цього ми ще говорили про справи побиття журналістки Тетяни Черновол і народного депутата Андрія Іллєнка, підпал автівки Ігоря Швайки та інші аналогічні випадки Але сказати про те, що Генеральна прокуратура розуміє, що їй треба почути людей і спробувати знайти компроміс, аби не накручувати ситуацію в суспільстві, — ось цього я не побачив.
Питали ми й про те, чи пред’явлено звинувачення хоча б одному з безпосередніх виконавців злочинних наказів про побиття 30 листопада, 1 чи 12 грудня, в інші дні.
Нам прямо сказали — ні, жодної підозри жодному беркутівцю не винесено! Хоча відкрито 16 кримінальних впроваджень, із них 14 у Києві, щодо перевищення міліцією повноважень. Але та сама міліція (тому що її «кришує» Генеральна прокуратура і особисто Янукович) продовжує ходити вулицями і носити зброю. І може у будь-який момент зробити те, що уже зробила на Майдані.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини