MENU

Почему в Киеве каждый ливень превращается в наводнение

385 1


До Києваприйшла негода, яка призвела до черговогоколапсу в столиці. За кілька днівпроливних дощів місто затопило, а чималотранспортних розв'язок буквальнопаралізувало.

Я б виділив три причини,через які затопило Київ.


По-перше, столична владавже давно не стежить за станом комунальногогосподарства міста - колектори іводовідводи забиті, все буквальнозапресоване гнилим сміттям. Томузрозуміло, що воді просто нікуди діватися,і вона йде вгору. Приклад - Оболонь: районбуквально потонув, ставши епіцентромповені.


Варто зазначити, щоекологи називали головною загрозоюповені Дніпро: мовляв, внаслідок дощіввода в річці підніметься і затопитьнайближчі райони. Однак, як показалиподії останніх днів, проблема не впіднятті рівня води в річці, а в тому,що їй нікуди вбиратися.


По-друге, Київ активноі хаотично забудовується. Будинкивиростають на столичній землі безврахування особливостей природи. Так,на Оболоні - найвища щільність забудовив столиці (воно й не дивно, враховуючирентабельність тутешнього житла і прямулінію метро) через що змінюється хідпідземних річок і вода не знає куди себедіти. Як наслідок вона виливається надороги, які перетворюються в річки.


Третьою причиною є те,що у столиці всупереч мораторію назнищення зелених зон, дерева, які маютьдопомагати затримувати воду, вирубуються.


Знову ж таки, показовийприклад Оболоні, де парків немає впринципі - буквально все залито бетоном.Тому на цьому масиві справи йдуть навітьгірше, ніж на Троєщині або на Харківськомумасиві, де незабудованих зон більше іводі поки що є куди вбиратись.


Перераховані вищефактори стали наслідком безладної ібезвідповідальної політики столичноївлади. Це призводять до таких надзвичайнихситуацій, як нинішня повінь, перед якоюкияни виявилися просто беззахисними.

 

Александр БРИГИНЕЦ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини