MENU

Янукович провокує Майдан, бо втомився чекати поки «розсмокчеться»

685 1

У влади здають нерви. “Янукович і К” не хочуть більше чекати, коли Майдан розсмокчеться. Ще місяць тому, багато хто з провладних політиків говорив: “Ми не будемо звертати увагу на Майдан, він за місяць маргіналізується, і розійдеться”. Але команда президента зробила все від себе залежне, щоб цього не сталося. Побиття Чорновол і Луценка, посадки активістів і нарешті заяви про закриття Української греко-католицької церкви — це все аж надто не вписується в концепцію банального ідіотизму.

 

Влада щодня, щогодини провокує Майдан. Вона робить все від себе залежне, щоб мирна акція перетворилася на терорестичну. Для чого? Якщо відкинути версію про дурість, залишається одна єдина версія - щоб можна було легально розігнати Майдан. При чому слово “легально” є ключовим. Справа в тому, що можна було б організувати маленький вибух руками когось із засланих козачків, але влада розуміє, що за таких умов ніхто в світі не повірить в те, що це зробили опозиціонери. Зрештою, це змусить сумніватися і тих, хто поки всередині країни не визначився на чиїй він стороні. Владі потрібно, щоб терорист був не картонний, а справжній. І тут поки владі нічого не вдається. Саме тому, кожен день нагнітається ситуація, саме тому, на нас всіх влада проводить експеримент на витривалість.

 

Є ще одна проблема, про яку влада наразі не думає. Відповіді на те, що буде після того, як пролунає перший вибух (не має значення, це все ж таки буде засланий козачок чи реальний майданівець) просто не існує. Точніше, влада знає: після того можна буде розганяти Майдан. А от, що буде на другий день після розгону Майдану влада вже не знає. Хоча можна не сумніватися, що у нас утвориться класична модель співіснування політичного миролюбного і терористичного крила противників влади. Завжди поруч із Махатмою Ганді існували терористичні загони. Поруч із Мартіном Лютером Кінгом були групи “Чорних пантер”. Зрештою, ми знаємо про співіснування УВО-ОУН та легального українського політичного сектору.

 

Так буде і в нас. Частина політиків закличе до ненасильницької боротьби. Маленька частина утворить свої терористичні організації. Питання, чи виграє від цього Янукович — риторичне. І останнє. Друг Табачника міністр культури Леонід Новохатько боягуз. Він змусив свого заступника підписати лист до настоятеля УГКЦ про можливість закриття церкви через суд, хоча насправді підписувати його мав він сам. Більше того, він не лише боягуз, а ще й дурень. Бо тільки дурень міг вважати, що за цей лист в майбутньому йому нічого не буде.

Віктор СВИЩО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини