MENU

"Червона рута" – найулюбленіша пісня українців. ОПИТУВАННЯ

536 0

Софія Ротару і вокально-інструментальний ансамбль "Червона Рута", 1973 рік

 

Пісня Володимира Івасюка "Червона рута" у виконанні Софії Ротару майже втричі популярніша за будь-яку іншу. Рейтинг найулюбленіших пісень очолюють винятково україномовні пісні, однак загалом з’ясувалося, що з 800 пісень, які українці назвали серед улюблених, більше половини є російськомовними.

 

Згідно з результатами дослідження, оприлюдненого соціологічною группою "Рейтинг" найулюбленішою піснею українців є "Червона рута". Її назвали соціологам 14,3% опитаних українців.

 

Також до числа лідерів серед улюблених увійшли такі пісні: "Чорнобривці" (5%), "Одна калина" (4,3%), "Несе Галя воду" (4,1%), "Ой, смереко" (3,9%), "Миллион алых роз", "Хуторянка", "Рідна мати моя" та "Катюша" (по 3,6%), "Айсберг", "День Победы" (по 3,3%), "О Боже, какой мужчина" (3,2%), "Черемшина" та "Ой, на горі два дубки" (по 3%).

Найбільш популярними виконавцями стали головні прими ще радянської естради Софія Ротару та Алла Пугачова. До чільної п’ятірки популярних виковців  за версією соціологів увійшла також группа "Океан Ельзи" і російські виконавці Стас Михайлов та Григорій Лепс.

Перелік всенародно улюблених пісень суттєво різниться залежно від регіону. Скажімо, у центральній Україні більше люблять "Рідна мати моя", на півночі – "Ой, у вишневому садку", а на сході – "Катюшу". У південних областях і Криму найбільш улюбленою піснею є "Айсберг" Алли Пугачової.

Повністю з результатами опитування можна ознайомитися у презентації групи "Рейтинг".

Zaxid.Net


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини