MENU

Одесити просять допомогти покарати нищівників "Аркадії"

151 0

 

Одесити  - «Громадська ініціатива  південного регіону» - повідомили мені про початок несанкціонованих будівельних робіт для будівництва торгово-розважального комплексу на території охоронної зони «Аркадія» за адресою: вул. Генуезька – пляж «Аркадія» м. Одеса (територія Акрадійської балки).

 

Наразі на згаданій території вже встигли встановити будівельний паркан, знищити декілька сотень багаторічних зелених насаджень (деякі дерева віком від 50 до 100 років), пошкодити Аркадійський фонтан та центральну алею.

 

За словами членів громадської ініціативи, забудовники використовують територію площею 2 га без дозвільних документів. Дивно, що місцева влада не заважає на те, що значна частина унікального місця піддається руйнації, адже Аркадія – це одна з перлин Одеси, зрештою, одне з улюблених місць відпочинку всієї України. Сподіваюся, місцева влада та органи прокуратури адекватно відреагують на вимоги громади і на моє депутатське звернення.

 

Аркадія – це територія санаторно-курортної забудови з певною кількістю пам’яток архітектури, яка входить до зони охорони пам’яток і історичних ареалів міста Одеси. Відповідно, на цій території заборонене будівництво без погодження відповідних робіт з пам’яткоохоронними органами.

 

Саме тому, я звернувся до правоохоронних органів (міністра внутрішніх справ, Генпрокурора, голови СБУ) з вимогою терміново вирішити питання, на підставі зазначеної заяви про злочин і відповідно до ст. 60, ст. 214 КПК України, ч. 1 ст. 2 КК України, про притягнення винних до кримінальної відповідальності, внести відомості про вчинення злочину передбаченого ч. 4 ст. 197-1, ч. 3 ст. 270-1, ч. 2 ст. 298 до ЄРДР та розпочати досудове слідство.

 

До органів державної влади (Президента України, ВРУ, Державної архітектурно-будівельної інспекції України, Державної екологічної інспекції України, Державної інспекції сільського господарства України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України, Державного агентства земельних ресурсів України) для термінового вжиття заходів реагування в межах повноважень, припинення усіх порушень земельного, архітектурно-будівельного, природоохоронного законодавства та з питань охорони культурної спадщини, поновлення усіх зруйнованих об’єктів благоустрою, відновлення зелених насаджень, зазначеної земельної ділянки загального користування до первісного стану та стягнення компенсації за збитки в особливо великих розмірах, що були завдані державі та територіальній громаді м. Одеса.

 

Відповідний запит передав до ВРУ для розгляду.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини