MENU

Будь-який план повинен починатися з утворення Тимчасового уряду і паралельного парламента - блогер

1463 4

Я дивлюся, в мережі уже почали ширити «планів громадйо», які починаються з «давайте висунемо єдиного кандидата»... З цього приводу публікую невеличкий доданок до своїх тез.

1) Вся риторика про те, що нам потрібен єдиний кандидат - уже безсенсовна. Як і та, що нам потрібно їх три, чотири, чи взагалі хтось дуже новий. В самому ділі, єдиний кандидат куди? На виборах? Після сьогоднішнього голосування руками виборів не буде ніяких. Просто «проштампують» закон про те, що Янукович - беззмінний Лідер Нації з диктаторськими повноваженнями. Відповідно, необхідно виходити із того, що виборів не буде, а тому необхідно згорнути всі дискусії на тему, скільки нам необхідно кандидатів. Це уже не має ніякого сенсу в країні, де уже планується вводити заборону всього, що рухається не в сторону правлячої партії. Хіба що ви сподіваєтесь на успішну «операцію Наступник», і досі вірите в те, що Янукович ще може провести чесні вибори, головне, дати йому правильну взятку і гарантії.

2) Якщо хочете щось планувати, то будь-який план починається з утворення Тимчасового Уряду і паралельного парламента. У кожного мають бути свої задачі. Тимчасовий Уряд повинен:

- взяти на себе відповідальність за лідерство на Майдані;
- від імені Майдану звернутись до міжнародної спільноти і оголосити про державний переворот в країні;
- почати утворювати парамілітарні структури (фактично вони уже є, у вигляді Самооборони Майдану);
- готуватись до призначення дострокових президентських та парламентських виборів, на яких не повинно бути ані Партії Регіонів, ані будь-кого із її членів, зате мають бути присутніми всі політичні в'язні, зокрема, Юлія Тимошенко;


Паралельний парламент повинен:

- дати правову і політичну оцінку сьогоднішньому голосуванню і проголосити себе виразником народу України;
- розпочати процес перегляду всієї законотворчості за останні три роки;
- розпочати процес підготовки пакету законів до євроінтеграції, люстрації та негайного оздоровлення економіки;

3) Громадські організації повинні почати процес перетворення на політичні сили, і увійти до складу паралельного парламента. Це дасть їм формальну можливість брати участь у дострокових парламентських виборах. Заодно вони продемонструють свою здатність генерувати реальні заходи по зміні країни.

4) Домовлятись із регіоналами безсенсовно. Сьогоднішній путч довів, ані «опозиційних регіоналів», ані «олігархів, які підтримують Майдан», і тим паче «доброго Льовочкіна» чи «доброго Клюєва» не існує. Ця влада недоговороздатна.

4) Окремо хотів би сказати про тих, хто зараз пробує абсолютизувати прийняття бюджета і применшити значення «білоруських законів». Хлопці, бюджет за останні три роки не виконувався, його нормами підтирались, а грошові потоки розподіляли в ручному режимі. Так буде і зараз. А ось білоруські закони будуть виконані до останньої коми, і ті з вас, хто уже пропонує залишити їх в обмін на скасування «бюджетного» папірця, програмують побудову у нас такої похмурої диктатури, що нам заздритимуть білоруси, і аплодуватимуть мешканці Північної Кореї.

Десь так.

Вячеслав ІЛЬЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини