MENU

ТОП-5 порад для тих, хто в нічній варті Майдану

428 1

Поради для тих, хто в Нічній варті

1. Заради ефективного використання людських ресурсів в охороні території та мирних громадян має бути складений чіткий графік нічних чергувань активістів Майдану в нічній варті.

2. Оскільки, як показує практика, в нічній варті, беруть участь одні й ті ж учасники самооборони графік має бути розроблений таким чином, щоб жоден активіст не чергував три ночі підряд. 

3. Біологічні особливості людського організму такі, що якщо активіст чергує навіть всього по 2 год щоночі, то, починаючи з третьої ночі – у нього втрачається пильність, швидкість реакції, що впливає на ефективність в прийнятті тактичних рішень. В людини починають проявлятися наявні ознаки фізичного та емоційного виснаження або невиправданих емоційних сплесків, що іноді супроводжуються слабо контрольованою агресією. 

4. Командири загонів самооборони мають слідкувати, щоб в «третю» ніч активіст який не хоче покидати Майдан (по Києву дістатись по «тривозі» можна і наприкінці бою), має обов’язково спати в наметі або теплому приміщенні всю ніч. Саме СПАТИ, а не спілкуватися, підкидати дрова, розносити їжу тощо. Будити активіста – тільки в разі загрози нападу («тривога»).

5. Пам’ятайте: Ніч – це час від 24:00 до 05:30. У цей період людський організм найменш пристосований до пильної, важкої роботи. Будьте уважні та слідкуйте за відновленням своїх сил.

Дякуємо, Ользі Зіненко, котра була ініціатором і співавтором написання порад

Ольга БОГОМОЛЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини