MENU

Іще один подарунок для Ахметова

1422 1

Київська міська державна адміністрація розглядає можливість передачі «Київенерго» у власність об'єктів електроенергетичного господарства взамін на перекладку труб тепломереж.

Намір влади Києва передати компанії «Київенерго» (входить до групи «ДТЕК» Ріната Ахметова) об'єктів електроенергетичного господарства взамін на перекладку труб тепломереж - це акт відвертого шкідництва для економіки столиці України.

Така дія не матиме нічого спільного з поліпшенням якості обслуговування киян у сфері тепло- і електропостачань . Для компанії « ДТЕК» це буде іще однією «здобиччю» у сфері енергетики України. Фактично ми є свідками того як влада Києва та компанія «ДТЕК» входять в «змову» і продовжують фактично приховану приватизацію стратегічних енергетичних комунікацій столиці.

Адже елементи електроенергетичного господарства і труби тепломереж - це різні за своєю функціональністю об'єкти. Купуючи «Київенерго» компанія ДТЕК абсолютно чітко розуміла, що не купує теплові та електричні мережі, які передані їй в оренду до 1 січня 2018 року.

І до цього часу «Київенерго» має підтримувати мережі в робочому стані (в т.ч. модернізувати). Але тепер «ДТЕК» не хоче це робити «безкоштовно». І киянам пропонують ще додатково заплатити «ДТЕК» за модернізацію теплових мереж - віддати частину електрооб'єктів. Висока ймовірність того, що вартість цих об'єктів буде занижена.

Так, ситуація з мережами і тарифами на тепло та електроенергію в Україні дуже складна і вимагає термінового вирішення. Але Ріната Ахметова ніхто не змушував купувати «Київенерго». Тарифи ніхто підвищувати не обіцяв, як і ніхто не обіцяв продавати теплові та електричні мережі.

Хоча, вихід їх цієї ситуації потягає саме у тому, щоб або провести приватизацію теплових та електричних мереж, або віддати їх у концесію. Але, знову ж таки, без підвищення тарифів сенсу в приватизації та концесії не буде.

При цьому «ДТЕК» розуміє, що підвищення тарифів не врятує компанію «Київенерго». Навпаки, це тільки принесе збитки особисто власникові «ДТЕК» Рінату Ахметову. У першу чергу у зв'язку з тим, що соціально незахищені верстви населення перестануть платити за рахунками «Київенерго».

Але таким хитрим чином фактично забирати «за безкоштовно» частину майна киян - це демонстрація абсолютної корпоративної соціальної безвідповідальності.

Дійсно заборгованість Києва перед «Київенерго» по різниці в тарифах на тепло для населення становить 2 млрд. грн. А борг « Київенерго» перед «Нафтогазом» досяг позначки 3,1 млрд. грн. Це свідчення кризи в першу чергу усього паливно -енергетичного комплексу України, але не привід для продажу «ДТЕК» іще якихосьоб'єктів.

Адже Київ і так уже втратив можливість впливати на більшість процесів в електричному та тепловому господарстві столиці.

Юрій КОРОЛЬЧУК


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини