MENU

В Киеве детям запретили приходить в школу в вышиванках — Бригинец

1897 8

Мій молодший племінник Іван іде до першого класу. На зборах батьків та класного керівника було вирішено, що всі, як і годиться справжнім українцям, підуть на перший урок у вишиванках.

Я як людина, яка завжди ходить у вишиванці дуже порадів за свого племінника і за його батьків. Але радість моя була передчасною: зі школи почалися дзвінки в яких неофіційно радять батькам не приводити своїх дітей в школу у вишиванках.

Не знаю чи це вказівка Табачника, чи міського управління освіти, чи просто вирішили перестрахуватися керівники школи, але факт залишається фактом.
...

Незважаючи на небажання батьків псувати стосунки з класом і школою, мої обидва племінники і Данило, і Іван підуть до школи у вишиванках.

Яка форма репресій їм загрожує сказати важко. Але ми усі разом слідкуватимемо за розвитком подій. Я готовий особисто стати на захист кожного, кому заважатимуть носити національний одяг. А те, що заважатимуть – очевидно. Адже сьогодні на піднятті прапора жоден керівник міста не вдягнув вишиту сорочку. Хоча один з них зізнався мені, що звичайно має таку сорочку, але зараз не час її вдягати.

Завтра День Незалежності, чи як я його називаю - День Поновлення Незалежності. Хороший привід вдягнути вишиванку. Збираємося о 10.30 на Михайлівській площі у національних строях і йдемо покладати квіти до М.Грушевського та Т.Шевченка. Приєднуйтесь!!!!

 

Олександр БРИГИНЕЦЬ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини