MENU

Злочин підрахуйства 16 січня у Верховній Раді у виконанні “регіоналів”. КОПІЇ ДОКУМЕНТІВ

1740 0

Минає місяць з дня парнокопитного голосування у стінах Верховної Ради за диктаторські закони. Їх диктаторська суть не викликала сумніву ні в українців, ні в міжнародної спільноти – Європарламенту, обох палат Конгресу США, абсолютної більшості лідерів країн вільного світу.

Я продовжую збирати докази вчинення державного злочину 16 січня Калєтніком, який «вів» ту злощасну сесію, Олійником, який виконував роль «підрахуя» та Рибаком, який підписав так звані диктаторські закони.

Адже саме події 16 січня спровокували криваве протистояння на вулиці Грушевського. Саме через них було вбито і покалічено людей, а Україна, по якій прокотилися протести спротиву диктатурі від Львова та Івано-Франківська до Дніпропетровська та Запоріжжя, опинилася на межі війни. Саме через ці події було вчинено десятки злочинів проти людяності, які мають бути розслідувані, а винні покарані. Саме через них сотні громадських активістів були затримані й арештовані.

Країна тріщить по швах. Нема довіри міліції і судам. На вулицях міст з волі і за вказівкою влади розгул злочинності.

Калєтнік, Олійник і Рибак мають нести за це персональну відповідальність. Так само, як і Янукович, який скріпив криваві псевдозакони від 16 січня своїм підписом.

Хочу зупинитися на формальній частині, як регіонали та комуністи намагалися свою «законотворчу» отруту згодувати українській громаді і світовому співтовариству, щоб надати їй бодай якоїсь легітимності.

Для цього я відправив депутатські запити і отримав на них відповіді. Ділюся з вами першим аналізом того, що відбулося тоді в стінах вищого законодавчого органу країни.

З отриманих мною матеріалів наразі встановлено, що лічильна комісія на чолі з Олійником сфальсифікувала свій протокол N2, в якому фігурує цифра 235 депутатів, які начебто проголосували руками «за». Коли в Олійника питали, як він так миттєво рахував, то він відповів в ефірі Громадського ТБ 21 січня, що не рахував, а складав всього два числа 203 і 32. Тобто 203 регіонали та 32 комуністи, які начебто були присутні в залі і підтримали запровадження в Україні диктатури. Явка з повинною в прямому ефірі.

 

 

Про те, що за диктаторські закони голосували 203 регіонали, заявляв і керівник фракції ПР Олександр Єфремов, який, вже традиційно, теж збрехав.

Насправді, як випливає лише з аналізу відомості письмової реєстрації депутатів 16 січня, на засіданні парламенту в той день були відсутні щонайменше троє регіоналів – Олена Нетецька, Олег Онищенко та Таїсія Повалій.

 

 

Але ватажки фракції ПР навіть не поцікавилися письмовою реєстрацією. Ні Олійник, який оголошував мов папуга: «235 – за!», «235 – за!», «235 – за!», ні Єфремов, який за свідченнями очевидців і сам під час скандального голосування перебував поза сесійною залою в кулуарах.

Крім того, з офіційної відповіді керівника апарату Верховної Ради Зайчука випливає, що Повалій точно перебувала поза парламентом, бо у відпустці. А ще двоє регіоналів – Григорій Калетнік і Леонід Литвинов – перебували на лікуванні. При цьому вони були зареєстровані на сесійному засіданні і коли працювала система «Рада», то їх картки голосували.

 

Отже, регіоналів 16 січня в сесійній залі парламенту точно було менше, ніж 203. Розбіжності у згаданому протоколі вже очевидні. Отже, він сфальшований.

Цей фальшивий протокол лічильної комісії імені «підрахуя» Олійника крім нього самого підписали ще одинадцять депутатів – її членів. Дев'ятеро регіоналів та двоє комуністів.

Це нардепи: Гордієнко, Демидко, Зарубінський, Зубчевський, Калюжний, Наконечний, Пінчук, Скубашевський, Стоян, Сухий і Чечетов. Тож коло співучасників антизаконного «голосування» розширюється.

 

 

Симптоматично, що одразу по завершенні засідання Ради 16 січня керівник фракції ПР Єфремов запевнив журналістів, аби не було спекуляцій на тему хто голосував, а хто ні, під кожним законопроектом будуть зібрані підписи тих депутатів, які їх підтримали.

Через п'ять днів 21 січня Олійник заявив Громадському ТБ, що такі підписи є. 24 січня я направив депутатське звернення на Олійника, щоб він надав документальне підтвердження наявності зазначених підписів. Відповіді досі немає.

Схоже на те, що жодних підписів під диктаторськими законами (крім підписів Рибака й Януковича) просто не існує в природі. Інакше вони давно були б оприлюднені регіоналами.

Натомість багато членів фракції ПР не під запис досі обурюються, мовляв, окрім державного бюджету узагалі не знали, за що вони проголосували 16 січня. Кажуть, що їх використали в темну. Що Рибак попросив проголосувати за скандальні закони, мотивуючи, що це особисте прохання самого Януковича.

Наразі разом з групою юристів ми вивчаємо відео- і фотоматеріали. Проводимо ідентифікацію кожного депутата, який був зафіксований в той день на фото або відео з піднятою рукою.

Тому звертаюся до колег-депутатів і журналістів – хто ще має відео-, фото- та інші задокументовані матеріали про так зване голосування 16 січня у стінах ВР, надайте їх нам для формування доказової бази.

Рукописи не горять. Переконаний – відповідальність за цей злочин повинна бути невідворотною. Рано чи пізно так і буде. І на тих, хто є учасниками і співучасниками цього свавілля, будуть поширюватися не лише міжнародні санкції, але й норми Кримінального кодексу України.

Андрій ПИШНИЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини