MENU

Все депутаты горсовета за единый украинский язык, а городской голова против

680 0


17 серпня начерговій 30 сесії Ніжинська міська радаодностайно ухвалила рішення прозатвердження статусу української мовияк єдиної державної на території громадиНіжина. У прийнятому рішенні булозазначено, що міська рада буде сприятивільному розвитку та функціонуваннюукраїнської мови в усіх сферах життяна території міської громади.

Депутатиприйняли таке рішення для того, щобунеможливити надання російській мовірегіонального статусу, повідомляє блог nato-tak. Ніжинська міськарада закликали послідувати такомуприкладу й інші місцеві ради по всійтериторії України.

Проте міськийголова Ніжина Михайло Приходько якийдо речі підсудний за хабар, на минуломутижні заявив, що він категорично не будепідписувати дане рішення й дав вказівкусекретарю ради за ветувати його. Такідії він пояснив тим, що має своє позицію.Але яка вона – ніхто не знає. Згіднозакону про місцеве самоврядуваннярішення, ухвалені міською радою, повиннівиконуватися всіма мешканцями громадий мером також.

Депутати Ніжинськоїміської ради заявили, що мова для кожногонароду це той головний чинник державності,який ідентифікує людей, які живуть вданій державі, як націю, а державу, якдержаву. Без мови ніколи не буде існуватидержави й нації. Також, депутати заявили,що ми не дамо меру, підсудному за хабарпоглиблювати розкол Ніжина зокрема, таУкраїни в цілому, принижувати національнугідність та вчиняти вакханалію йбезчинство. Тим паче, що в Новозаводськомурайонному суді міста Черніговазакінчується розгляд кримінальноїсправи порушеної проти мера Ніжина завимагання і отримання хабара у розмірі60 тисяч доларів. А цим часом МихайлоПриходько пішов на лікарняний з метоювідтягування проведення судових дебатівпо цій справі.

Більшість депутатіввисловили думку, що вони обов’язковоподолають вето й ухвалять рішення якимі надалі підтримають українську мову.Депутати Ніжинської міської ради назвалидії мера Ніжина М. Приходька такими, щопідпадають під ознаки складу злочинупро дії, спрямовані до поваленняКонституційного ладу України, державноїзради України та зловживання службовимстановищем.

Депутатиами Ніжинськоїміської ради вже направлено депутатськезвернення до Генеральної прокуратуриУкраїни та до обласної прокуратури звимогою розібратися в ситуації тапритягнути мера м. Ніжина М. Приходькадо кримінальної відповідальності затакі протиправні дії та антиукраїнськідії.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини