MENU

Хай слово Вчителя збереже Україну!

373 0

Звернення Громадської Ради освітян і науковців України до колег Сходу та Півдня України 

Дорогі побратими! Шановні колеги!

Зусиллями кримінальної олігархії наша Батьківщина стоїть на межі розколу і війни. І в цей час своє слово мусять сказати ті, хто сіє розумне, добре і вічне! До Вас, до Вчителів дослухаються Ваші вихованці і учні, студенти і аспіранти. Ми мусимо розказати їм правду. Правду про те, що кримінал в Україні розперезався, що попередня влада довела своїх громадян до бідності і безправ’я. Народ не погодився із цим. Ті, хто програв, почали закулісні ігрища, педалювати ідею федералізації, а колишній президент, щоб зберегти награбоване, навіть звернувся до Росії про введення військ в Україну, сприяючи тим самим, знищенню свого народу.

Ми мусимо з Вами зробити все, щоб зупинити кровопролиття, не допустити розколу України. Не можна відсиджуватись в класах і аудиторіях. Треба остудити гарячі голови на Майдані тих, хто здійснив лютневу революцію, а також і тих, хто ніби захищаючись, вдається до дій, що можуть привести до розколу країни. Ми цілком солідарні з мирними виступами громадян, зі студентською молоддю, що виступає за утвердження європейської ідентичності, цінностей права і свободи. Розкол України – це вікова бідність і безперспективність.

Перспектива України – це інтеграція в європейський і світовий освітній простір, активна участь в міжнародних наукових процесах. І це ми можемо зробити лише коли буде мир, коли ми будемо разом. Адже глобальний світ невпинно розвивається. Перед ведуть ті країни, хто в основу розвитку поклав інновації, хто зробив опору на економіку знань.

Світ об’єднується, а чому ж ми мусимо роз’єднуватися? Невже через те, щоб Янукович і йому подібні знову правили в країні, щоб тріщали від жиру олігархи?

Ми не повинні допустити розколу України шляхом різних референдумів, входом окремих регіонів до складу іншої країни.

Закликаємо Вас, шановні колеги, понесіть правду до своїх учнів, студентів, їх батьків про ситуацію в країні. Треба, щоб голос освітян зазвучав в кожному місті, селі і районі.

Колись наші прадіди назвали київського князя Ярослава Мудрим за те, що він підтримував письменність, освіту, друкував книги. Допоможемо нашим державцям бути мудрими.

Хочу попросити колег в Криму не піддаватися на солодкі обіцянки і зберегти Крим у складі України. Це, насамперед, потрібно жителям Криму. Бо вихід з України – це нестабільність і напруга, протистояння, що приведуть до зубожіння. Цього ми не можемо допустити!

Ми закликаємо центральну владу негайно сісти за стіл переговорів із громадами Сходу і Півдня, зробити все для мирного виходу з кризи.

Звертаємося і до нового українського Уряду. Не можна виходити з кризи за рахунок школи і вузу, дитсадка і профтехучилища. Така економія дорого нам обійдеться.

Хай слово українського Вчителя заспокоїть студентство, посіє віру і впевненість в наше майбутнє, допоможе зберегти єдність і благополуччя українського народу.

З глибокою шаною і вірою до Вас

Станіслав НІКОЛАЕНКО, Голова Громадської Ради освітян і науковців України


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини