MENU

Відбуваються дії Російської Федерації, спрямовані на підрив системи глобальної безпеки - Яценюк

1546 0

Сьогоднішній військовий конфлікт і військова агресія Росії на території України не є двостороннім конфліктом - це ніщо інше, як дії Російської Федерації, спрямовані на підрив системи глобальної безпеки. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк із трибуни Верховної Ради у вівторок, 11 березня.

Арсеній Яценюк наголосив, що зараз відбувається найдраматичніший і найскладніший конфлікт на території Європи 21 століття: «Це не є двостороннім конфліктом. Це є ніщо інше, як дії Російської Федерації, спрямовані на підрив системи глобальної безпеки».

Прем’єр-міністр наголосив, що сьогоднішній військовий конфлікт і військова агресія Росії на території України означає, «що країна, яка добровільно позбавилась ядерної зброї, відмовилась від свого ядерного статусу і отримала гарантії від провідних країн світу, - залишилась незахищена і залишилась сам на сам з озброєною до зубів державою, яка має ядерний статус».

«На нашу країну здійснена військова агресія. Ті, хто гарантували, що цієї агресії не буде, з одного боку повинні відвести війська, а з іншого - повинні захистити незалежну суверенну державу. Це вимога країни», - підкреслив Арсеній Яценюк.

«Український уряд звертається до парламенту проголосувати конституційною більшістю голосів звернення до країн-учасників Будапештського меморандуму про виконання гарантій, які надавались українській державі після здачі ядерної зброї», - наголосив він.

Арсеній Яценюк звернувся до західних партнерів: «Якщо ви не забезпечите гарантії, які були підписані в Будапештському меморандумі, як ви будете переконувати Іран чи Північну Корею позбавлятись статусу ядерних держав, якщо відповідних гарантій світ давати не буде?»

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини