MENU

Міністр юстиції України: Націоналізація державних об'єктів у Криму фактично є крадіжкою

592 1

Постанова кримського парламенту щодо націоналізації низки державних об’єктів фактично є крадіжкою, здійснюваною тими людьми, які знаходяться у псевдокримській владі. Про це на своїй сторінці в Фейсбуці зазначає міністр юстиції Павло Петренко.

У разі визнання російською стороною постанови про націоналізацію об’єктів, Україна вважатиме це співучастю у злочині і буде застосовувати відповідні судові інструменти для відшкодування збитків саме з російської сторони.

Зазначене рішення кримського парламенту не має жодної юридичної сили. Ця постанова буде оскаржена у судах загальної юрисдикції і у Конституційному Суді. Оскільки дії кримської влади підпадають під низку статей кримінального кодексу.

Більше того, події в Криму, зокрема проведення так званого референдуму, мають серйозні геополітичні наслідки. 

Хочу нагадати про відмову України від ядерної зброї та про надані Україні гарантії. Оскільки, якщо будуть порушені права України на її територіальну цілісність, це буде сигналом для інших країн, які знаходяться в переговорах щодо свого без’ядерного статусу. Це означатиме, що світове співтовариство неспроможне забезпечити дієвого механізму захисту прав тих країн. Тому ми сподіваємося, що ще не вичерпані всі дипломатичні важелі впливу на країну-агресора.

 

Нагадаємо, що так званий парламент Криму націоналізував активи ДАТ «Чорноморнафтогаз» і «Укртрансгазу», що розташовані на території автономії. Також спікер ВР Криму Володимир Константинов заявив, що найближчим часом у власність Республіки Крим перейде Міжнародний дитячий центр (МДЦ) «Артек».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини