MENU

Мешканцям Кримського півострова спрощено видачу національних паспортів - МВС

578 1

Голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний підписав роз’яснення територіальним органам Державної міграційної служби України (ДМС) стосовно можливості обслуговування з паспортних питань громадян, які зареєстровані в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, за місцем звернення на всій території України.

Щодо паспортних послуг

Мова, зокрема, йде про відновлення втраченого паспорта громадянина України, вклеювання до нього фотографій по досягненню 25- та 45-ти річного віку, заміну паспорта у зв’язку зі зміною прізвища та з інших причин.

Таким чином, зазначені категорії осіб можуть отримати паспортні послуги у найближчому підрозділі ДМС України за місцем прибуття.

Слід зазначити, що спрощення стосується лише громадян, зареєстрованих на Кримському півострові. Громадяни інших регіонів України можуть отримати зазначені послуги виключно за місцем проживання.

Щодо оформлення та видачі документів для виїзду за кордон

У зв’язку з неможливістю забезпечення доставки паспортів громадянина України для виїзду за кордон на Кримський півострів, міграційна служба змушена припинити видачу цих документів на зазначеній території.

Мова йде про закордонні паспорти, заяви на оформлення яких подавалися раніше у підрозділахДМС, розташованих на території Кримського півострова. На сьогоднішній день прийом заяв у цих підрозділах припинено у зв’язку з тим, що робота казначейства на Кримському півострові заблокована та через неможливість доставки.

Видача таких закордонних паспортів кримчанам здійснюється в Управлінні ДМС України в Херсонській області (м. Херсон, вул. Перекопська, 168).

Перевірити стан оформлення паспорта для виїзду за кордон у режимі он-лайн можна на сайті Державного центра персоналізації документів, посилання на який є на сайті ДМС.

Громадяни, які бажають оформити паспорт громадянина України для виїзду за кордон, можуть звертатися до будь-якого підрозділу ДМС України на материковій частині держави.

Щодо громадянства

Відповідно Закону України «Про громадянство», громадянин України, який відповідно до чинного законодавства України є таким, що постійно проживає за кордоном, може вийти з громадянства України лише за його клопотанням. Оформлення виходу з громадянства України здійснюється за заявою особи на ім’я Президента України, яка подається до закордонної дипломатичної установи.

При цьому, датою припинення громадянства України у цьому випадку, є дата видання відповідного Указу Президента України.

Таким чином, Російська Федерація не може приймати будь-яких рішень щодо припинення українського громадянства мешканців АР Крим та міста Севастополя.

Державна міграційна служба України також застерігає громадян у жодному разі не передавати паспорти громадянина України будь-яким особам та представникам іноземних держав, оскільки у майбутньому такі паспорти можуть бути використані для протиправної діяльності, наприклад, для продажу майна, отримання кредитних коштів тощо.

Щодо бланків паспортів, які залишилися у Криму

У зв’язку із неможливістю вивезення бланків паспортів громадянина України, які зберігалися у територіальних підрозділах міграційної служби на території півострова, Голова Державної міграційної служби України Сергій Радутний підписав наказ про визнання недійсними (анулювання) бланків паспортів у кількості понад 14,5 тис. шт.

Серії та номери зазначених бланків внесено до загальноукраїнської бази даних втрачених та викрадених паспортів, а також до відповідної бази даних прикордонної служби, таким чином їх неможливо у майбутньому використати для виготовлення паспорта громадянина України, оскільки такий паспорт не пройде жодної перевірки державними органами і вважатиметься підробленим. Відповідно, паспорти, виготовлені із цих бланків, неможливо буде використати для перетину державного кордону України.

Враховуючи те, що всі бланки закордонних паспортів персоналізуються на Державному підприємстві «Державний центр персоналізації документів» у місті Києві, чистих (незаповнених) бланків паспортів громадянина України для виїзду за кордон у територіальних підрозділах (у т.ч. на території Криму) немає.

 

ДМС України

МВС


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини