MENU

Через ситуацію на Сході «Батьківщина» ініціює проведення закритого засідання парламенту

532 1

Фракція "Батьківщина" ініціює проведення закритого засідання парламенту щодо ситуації на Сході країни. Про це повідомив в.о. голови фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв на брифінгу за підсумками засідання Погоджувальної ради голів парламентських фракцій і комітетів.
 
"Потрібно негайно ухвалити рішення про проведення закритого засідання парламенту, за участі керівників силових відомств, щодо обговорення плану заходів по боротьбі з окупантами і терористами, які діють на території Сходу України", - підкреслив Соболєв.
 
За його словами, раніше Тимошенко заявила про два можливі сценарії розвитку подій: "Першим сценарієм пропонується, щоб до тих, хто використовує зброю на теренах України, відноситись як до окупантів і діяти відповідно до закону про міліцію, про СБУ та до закону, який передбачає використання зброї, але вона не виключає можливість ведення переговорів для того, щоб до останнього використати всі можливості, щоб не допустити застосування зброї".
 
Соболєв підкреслив, що це спільна позиція, яка була сьогодні визначена під час наради керівництва партії "Батьківщина" з керівництвом фракції під головуванням Тимошенко.
 
"Потрібно використати всі можливості там, де можна вести переговори, а там, де переговори не мають ніякого змісту, то щодо осіб, які захопили адмінприміщення, мають бути вжиті заходи з роззброєння", - підкреслив він.
 
Соболєв зазначив, що парламенту також необхідно зробити чіткі висновки щодо дій працівників правоохоронних органів, які, маючи зброю в руках, не захищали приміщення і надавали наказ "здаватися" бандитам.
 
За його словами, необхідно внести зміни і доповнення до відповідної постанови ВР і дозволити міліції застосовувати інші методи ведення оборони проти озброєних бандугрупувань.
 
Також Соболєв наголосив на необхідності зміни кадрового складу працівників міліції, СБУ, районних держадміністрацій в Луганській, Донецькій, Харківській областях, оскільки на сьогоднішній день на посадах залишаються майже дві третини тих самих керівників МВС, СБУ та райдержадміністрацій, які працювали при Януковичі та виконували його злочинні накази.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини