MENU

На підтримку армії українці переказали майже 100 мільйонів гривень

313 0

Кошти, які надходять на рахунки Міністерства оборони України в рамках акції “Підтримай Українську армію”, будуть спрямовані виключно на першочергові потреби Збройних Сил України. Про це говориться в Заяві Управління преси та інформації Міністерства оборони України.

В рамках акції “Підтримай Українську армію” на рахунки Міністерства оборони України станом на 14 квітня 2014 року надійшло близько 98 мільйонів 746 тисяч гривень від юридичних і фізичних осіб в якості допомоги Збройним Силам України.

З цієї суми 93 мільйони 545 тисяч гривень – грошові перекази на матеріально-технічне, решта – на медичне забезпечення Збройних Сил України.

За допомогою дзвінків на єдиний мобільний номер “565” на підтримку Української армії перераховано 23 мільйони 970 тисяч гривень.

Крім того, на рахунки Міноборони надійшло 56 тисяч доларів США та 31 тисяча євро. Після обов’язкового продажу іноземної валюти (50% від загальної суми), залишок іноземної валюти на рахунках Міністерства оборони України склав 28 тисяч доларів США (гривневий еквівалент – 318 тисяч гривень) та 15,4 тисяч євро (гривневий еквівалент – 232 тисячі гривень).

Міністерство оборони, Збройні Сили України висловлюють щиру вдячність усім небайдужим громадянам, які долучилися до благодійної акції “Підтримай Українську армію” та продовжують надавати допомогу вітчизняним Збройним Силам з метою підвищення їх боєготовності та зміцнення обороноздатності держави.

Разом з тим, викликає занепокоєння позиція деяких вітчизняних засобів масової інформації, які ставлять під сумнів прозорість використання Міністерством оборони України отриманих коштів.

Підтасування та перекручування деякими журналістами фактів щодо розподілу надісланих благодійних коштів з метою підготовки “сенсаційних” матеріалів є неприпустимим з точки зору професійної журналістської етики.

У час, коли найголовнішим для кожного із журналістів має стати завдання з національної консолідації, подібні закиди на адресу вітчизняних Збройних Сил мають негативні наслідки – дискредитують державу Україна, грають на руку кремлівським агресорам-окупантам, які намагаються нівелювати роль державоутворюючого інституту, яким є Українська армія, та посіяти розбрат в українському суспільстві.

Як повідомили сьогодні, 15 квітня, в Департаменті фінансів Міністерства оборони України, отриманий в рамках акції “Підтримай Українську армію” фінансовий ресурс планується, за пропозиціями Генерального штабу ЗС України, спрямувати на першочергові потреби Збройних Сил України: придбання бронежилетів, спальних мішків та ізолюючих підстилок, маскувальних сіток, засобів зв’язку та комплектуючих до них.

Використання зазначених коштів здійснюється виключно у відповідності до Законів України “Про господарську діяльність у Збройних Силах України”, “Про здійснення державних закупівель”, Положення про облік та використання коштів спеціального фонду державного бюджету в Міністерстві оборони України, затвердженого наказом Міністерства оборони України від 10 жовтня 2013 року № 689, на цілі, вказані відправником у призначенні платежу.

Інформація про використання отриманих в рамках акції “Підтримай Українську армію” коштів своєчасно надаватиметься суспільству.

Керівництвом Міністерства оборони України також приділяється значна увага забезпеченню законного, ефективного та цільового використання бюджетних коштів і недопущення розкрадання військового майна.

З метою забезпечення контролю за своєчасним оприбуткуванням та ефективним використанням коштів та матеріальних цінностей, переданих безпосередньо до військових частин Збройних Сил України фізичними та юридичними особами, які надають благодійні (добровільні) внески і пожертви, необхідно:

1. Вимагати від керівництва військових частин документ, що засвідчує факт передачі коштів (прибутковий касовий ордер або банківську виписку) та матеріальних цінностей (акт прийому);

2. Інформацію про передачу коштів та матеріальних цінностей (по можливості, з копіями прибуткового касового ордеру, банківської виписки, акту прийому тощо) надсилати на електронну адресу відповідних територіальних управлінь внутрішнього аудиту та фінансового контролю Міністерства оборони України.

Зазначені заходи дозволять контролювати законне використання отриманих ресурсів, забезпечать прозорість при використанні та дозволять інформувати суспільство про отриману допомогу.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини