MENU

Донецькі ображені на Київ тим, що він приділяв йому мало уваги

1512 3

#Донецьк приємно вразив своїм зовнішнім виглядом. Місто видається сучасним, навіть здавалось інколи, що я десь в Європі. 

Після того, як народилась мала, у мене з'явилась нездорова звичка - обов'язково не оминути кожну книгарню і купити щонайменше одну дитячу книгу. Заходжу в одну з книгарень Донецька і знаходжу з усієї дитячої літератури лише три маленькі книжечки. 

Відкриваю першу випадкову. А там загадка: 

- Він від стінки і до стінки
Розставля мережу-сітку.
Стережіться, комашата: 
Вже спіймалось вас багато!

Небезпечний цей ловець, 
Комашиний мисливець, 
Майстер із підступних штук
Хитрий, каверзний...

- ... и он говорит в эфире, что не нужно нагнетать ситуацию, что нужно садиться за стол переговоров. - каже одна продавець своїм двом колегам. - А он отвечает: "Ага, если вы так говорите, значить вы льете воду на мельницу #Путин'а". Ты представляешь, что они творят?... Вот постоянно говорят, что задерживают российских разведчиков. Если это так, так докажите, покажите їх. - не вгамовувалась інша. 

Я забиряю останні три дешеві україномовні книжки. Можливо, вони востаннє в цьому магазині. Бо хто зна, як розгортатимуться події з антитерористичною операцією і чи вдасться російським пропагандистам навіяти населенню відразу до української мови. 

На касі стоїть маленький трикорол. 


- Дякую! - кажу продавцеві. 
- Пожалуйста. - спокійно, але якось обережно відповідає вона. 

Загалом донецькі ображені на Київ тим, що він приділяв йому мало уваги. Вони почуваються себе ображеними за речівки, які Центральна і Західна Україна наділила донецьких. А один заявив мені - "Мне нужно тут в Киев ехать. К вам можно ехать?". - Я здивувався і пожартував, мовляв, ти ж не відрізняєшся від інших людей, звідки таке запитання дивне? - Ну, вы же не навидите донецких.

- Ведите их на второй этаж! - Наказує охороенць на першому поверсі захопленої Донецької ОДА моїм конвоїрам, які скрутили мене по тому, як я почав знімати барикади під ОДА, а мій колега-журналіст поцікавився українською мовою у молодиків, чому не можна знімати. 


- Говорят, что журналисты. - каже один із супроводжуючих своєму напарнику. 


- Х..й его знает, кто они там на самом деле. А может бандеровцы. Главное же узнать, что в душе сидит, понимаешь? 

Треба нам, комашатам, якось вже вибиратись із цієї мережі-сітки, яку розтавив для нас ловець-мисливець. Бо якщо так кожному у душу заглядати і дивитись, чи не сидить там бува міфічний бандерівець, то можна далеко зайти.

Mykola Netudykhata


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини