MENU

«ЄС готовий терміново зібрати саміт у разі невиконання Росією умов Женевської угоди», - Юлія Тимошенко після зустрічі з Ельмаром Броком

1001 2

Європейський Союз готовий зібрати саміт голів країн ЄС вже у найближчий четвер у разі, якщо Росія не виконуватиме умови Женевської заяви.

Про це повідомила лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко після зустрічі з головою комітету у закордонних справах Європейського Парламенту Ельмаром Броком.

«Щойно у мене завершилася зустріч з головою комітету закордонних справ європейського парламенту Ельмаром Броком. Ми обговорили ситуацію, яка складається на східних і південних кордонах України щодо російської агресії. Ми всі сподіваємось, що Російська Федерація виконає ті домовленості, які було досягнуто в Женеві, а саме розблокує адміністративні приміщення у Донецькій, Луганській області і виведе свої війська, які зараз діють як терористи, з території України», - повідомила Юлія Тимошенко.

«Я також звернулась до голови комітету закордонних справ Європейського Парламенту Ельмара Брока з проханням: якщо Росія не виведе свої війська і якщо вона не припинить блокувати адміністративні приміщення, не припинить вести, по суті справи, неоголошену війну - щоб лідери Європейського Союзу прийняли рішення про застосування санкцій третього рівня проти Російської Федерації», - розповіла лідер партії «Батьківщина».

«Я почула дуже важливу для України відповідь. Ельмар Брок сказав, що якщо не буде припинена агресія, не будуть розблоковані приміщення і не будуть виведені війська Росії з території Донецької і Луганської області та, власне, і з інших областей, де вони можуть перебувати таємно, то в четвер збирається саміт лідерів Європейського Союзу для того, щоб прийняти рішення про введення санкцій третього рівня проти Російської Федерації саме для того, щоб припинити військові дії Росії на території східних і південних областей України», - заявила Юлія Тимошенко.

Голова «Батьківщини» висловила переконання в тому, що сьогодні світ єдиний в захисті України, і він разом з Україною впорається з агресією, яку Росія проводить проти України.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини