MENU

Турчинов: Янукович став пішаком у грі Путіна. ВІДЕО

515 0

На думку в.о. Президента Олександра Турчинова, завданням Путіна є повна дестабілізація ситуації в Україні, і знищення її незалежності.

Про це Турчинов сказав в інтерв'ю телеканалу «Україна» у неділю 20 квітня.

"Завдання Путіна - не просто захопити частину території України, а повністю дестабілізувати ситуацію у нашій країні. Дестабілізація на сході країни - це не лише удар по Донбасу, це - удар по усій Україні. Одним словом, він прагне знищити незалежну Україну - ось таке завдання переслідує режим", - сказав в.о.Президента.

При цьому, на думку Турчинова, Путін боїться нашої держави.

"Путін дуже боїться Україну, тому що вона - приклад для інших держав, як народ може сам визначати: яка влада йому до вподоби, а яку він позбавляє своєї довіри. Наш народ вирішив усунути від бюджетних годівниць, правителів, які прокралися", - сказав він.

Разом з тим Турчинов відмітив, що в офіційній Москві зневажливо ставляться до екс-президента України Віктора Януковича, який став пішаком у грі Путіна. 

"Колишній президент Янукович став пішаком у грі Путіна і його оточення. Вони до нього ставляться без будь-якої поваги - звисока і зневажливо", - упевнений він.

Турчинов відзначив, що кремлівська влада жодного разу не дозволила Януковичу провести прес-конференцію у Москві, відправляючи його у Ростов - "чимдалі, щоб безпосередньо не бути причетними до організації цих "спектаклів".

"Адже Янукович живе у Підмосков'ї, у "хатинці", купленій на гроші, які він вкрав у народу України. Але для їх брудної політичної гри підходить і така "крапчаста карта" як Янукович", - сказав в.о.Президента.

Говорячи про реформування місцевого самоврядування Олександр Турчинов заявив, що місцеві адміністрації замінять виконкоми, які формуватимуться місцевими радами, вже восени цього року.

За його словами, українська влада не зацікавлена, аби влада на місцях призначалася з Києва.

"Ми не зацікавлені, аби на місця призначалися з Києва керівники, яких не сприймають люди. Ми хочемо, щоб адміністрації були замінені виконкомами, які б формувалися самими місцевими радами, обраними людьми. Це може статися у вересні-жовтні цього року, враховуючи, що необхідно внести відповідні зміни не лише у закон про органи самоврядування, а й у Конституцію України", - сказав Турчинов.

В. о. Президента наголосив, що нам потрібна сильна країна, а така не може існувати без сильних самодостатніх регіонів.

"І ми зацікавлені, щоб розвивалися реальні повноваження регіонів і щоб вони забезпечувалися реальними фінансами", - сказав Турчинов.

INTV


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини