MENU

Ківалов – на вихід

3188 7

Мені здається, ця людина є символом наших нинішніх викликів. Революція перемогла, але держава надалі переважно в руках людей, які зробили цю державу гнилим непотрібом.

Сергій Ківалов – один з ключових архітекторів системи неправосуддя в часи Януковича. При цьому, на відміну від соавтора цієї системи Андрія Портнова, Ківалов не просто не втік. Він не просто в Києві. Він не просто залишається членом парламенту.

Він далі оберігає цю систему тітушок в мантіях і свій вплив на неї.

По-перше, на третій місяць після Майдану Ківалов далі очолює парламентський комітет з правосуддя (!).

По-друге, він займається поверненням своїх людей на керівні посади в суди, звідки їх вигнав ухвалений парламентом під тиском людей закон.

Минулого тижня ми відбили намагання друга Ківалова очолити Вищий спеціалізований суд з цивільних та кримінальних справ.

Але завтра жива легенда неправосуддя та фальсифікацій робить ще більш зухвалу спробу. Через засновану разом з Портновим організацію він в своїй "академії" збирає "наукову спільноту" для висунення трьох представників у Вищу раду юстиції та двох – у Вищу кваліфікаційну комісію суддів. Це найголовніші для судів органи, які мають займатися очищенням та підбором судівського корпусу. Закон про початок очищення судів звільнив їх разом головами судів. І ось Ківалов знову лізе в ці органи. Минулого разу якраз "наукова спільнота" і "делегувала" його з Портновим у ВРЮ, звідки вони й ламали суддів.

Окрім усього, завтра Ківалов кидає виклик діючому уряду. Бо на 29 квітня Міністерство освіти вже скликало збори вищих навчальних закладів у сфері права для формування представництва в органах контролю за судами. Але Ківалов робить свої збори.

Давайте допоможемо цьому товарищу зрозуміти, що ми більше не терпітимемо неправосуддя. Завтра одеські активісти підуть на 11:00 на Фонтанську дорогу, 23а, до зеленої зали адмінкорпусу запропонувати "науковій спільноті" не зловживати терпінням України. Приєднуйтеся усі, хто має можливість. Покажіть жуликам на двері.

А правляча коаліція має допомогти людям і вигнати Ківалова з посади голови парламентського комітету з правосуддя.

Залишаючи при владі сутенерів, крадіїв та вбивць, ми не маємо жодного шансу побудувати успішну державу.

Позбуваймося їх.

Єгор СОБОЛЕВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини