MENU

Путін намагається нав'язати світові війну - Руслана Лижичко

1663 5

Чи відчуваю я, що Майдан переміг?

Однозначно. Це чи не єдиний успіх, який сьогодні має світ.

Чому я говорю світ? Майдан практично пробудив і створив своєрідний рух "People Power" – рух об'єднаної сили людей і в Інтернеті у вигляді "діджітал-комьюніті", і водночас це й вуличні акції у вигляді величезних демонстрацій по всьому світу. Це все є, що ми називаємо, "Maidan style" – стиль Майдану. Відповідно, це є протесний рух, який сьогодні вже вийшов за рамки України і має величезну підтримку у світі. Це є величезний успіх, який є над дипломатичними спробами політиків. Люди мають більшу силу, ніж політики. Люди стримують Путіна всіма можливостями, організовуючи на Сході України сьогодні і самооборону, і публічні демонстрації. Наприклад, ультраси показали унікальний приклад єднання, відкинувши на деякий час конкуренту боротьбу. Вони об'єдналися за Україну і йшли спільною ходою на футбольний матч. Це було надзвичайно.

Коли сьогодні світ запитує, що Україна сама робить, українці (саме українці, не плутайте простих людей з політиками)... Українці роблять все. Фактично українці, тим що вони є об'єднані, і стримують Путіна. У Путіна нічого не виходить на Сході. Його план полягав у тому, щоби розхитати Схід України, запустити сепаратистський рухі розвинути його, залякати людей, неіснуючими образами і страшилками, на кшталт, неіснуючого фашизму. Це не спрацювало. І в Путіна немає зараз іншого виходу – він розпочав терористичну операцію. Те, що зараз відбувається на Сході України, в Донецькій області, зокрема, – це ніщо інше, як терористична операція. 

Про що я говорю, коли маю нагоду поспілкуватися зі світовими лідерами?

Перш за все, навіть якщо це одна хвилина, я завжди роблю акцент, на тому, що тих санкцій, які вводяться, їх недостатньо. Є документ, розроблений едвайзерами, який є на моїй сторінці у Фейсбук. Люди-професіонали, які працювали над цим документом, в тому числі посли, запропонували розширити список людей з команди Путіна та підприємств, причетних до терористичних дій в Україні. До того ж це мають бути більш серйозні санкції і ми чекаємо на рішення на Конгресу, на рішення об'єднаної позиції.

Америка має свою позиції, не має об'єднаної позиції Європа. 

Я буду бачитися з Баррозу на Atlantic Council, де я буду виступати. Я буду говорити, що Європа має показати, що це союз, що це політична одиниця. Зараз мова йде про стратегічні питання безпеки світу. Не може ЄС буксувати у цьому питанні. Вони мусять знайти компроміс між економічними зв'язками з Газпромом і все ж таки безпекою світу. На мій погляд, немає інакшого виходу. Жодна країна не пояснить своєї позиції, що вони не хочуть вдарити по власному гаманцю. Світ не зрозуміє такої позиції. Це негуманно.

Щодо тактики незастосування військових методів у протистоянні з Росією...

Чи є дипломатія і економіка зброєю 21 століття?

Це, як на мене, дуже важливо. У цьому плані я абсолютно підтримую і європейську, і американську позицію. Ми не маємо дати Путіна шансу воювати. Він хоче розв'язати війну і всі провокації – це проба втягнути людей у конфлікт. Путін несе провокацію війни. Дуже важливо не вдатися до мілітаристичних дій. Але Україна попросила про "military technical security equipment". Нам дуже потрібна технічна допомога, тому що ні ми, ні весь світ не були готові до війни. Ніхто! Ми всі спокійно ходили по вулицях, спокійно спали...

Я би хотіла підкреслити слова Обами, який сказав, що в Україні криза. По факту, це криза, спровокована Януковичем, і пізніше підсилена Путіним. В Україні не було і немає як такої кризи, якби нас не трусили, і не руйнували політика Януковича, і зараз політика Путіна. Не існує цієї кризи, якщо прямо зараз Путін залишить в спокої Україну, Україна приведе себе до ладу дуже швидко і проведе всі необхідні процедури і вибори, після цієї позорної втечі Януковича. Те, що він вчинив, – ганьба для української політики і найбільша зрада за всю історію Незалежної України.

Чи переможе Україна Путіна чи ні? І коли?

Я переконана, що Україна, однозначно, переможе Путіна. Мені взагалі не подобається те, що він настільки недалекоглядний і блефує. Це є блеф, це є бравада. За ним немає жодної такої сили, щоби він міг спати спокійно. Україна однозначно дасть відпір Путіну. 

Пане Путін, навіть не сумнівайтеся!

Руслана ЛИЖИЧКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини