MENU

Верховна Рада відкрила шлях Україні до безвізового режиму. ВІДЕО

992 2

Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів України, необхідних для другого етапу плану про лібералізацію візового режиму з Євросоюзом.  

Зокрема, депутати з другої спроби 236 голосами ухвалили закон щодо запобігання та протидії дискримінації в Україні. 

Документом визначено терміни "дискримінація", "непряма дискримінація", "пособництво у дискримінації". На вимогу свободівців, була вилучена норма про "оголошений намір про дискримінацію". 

Закон також пропонує віднести до повноважень омбудсмена Верховної Ради з прав людини запобігання та протидію дискримінації у приватній сфері, звернення до суду і заяву про дискримінацію з метою захисту суспільних інтересів. 

Депутати також внесли зміни до деяких законодавчих актів у сфері державної антикорупційної політики. 

Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у сфері державної антикорупційної політики у зв'язку з виконанням Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України", який набрав 289 голосів, приводить українські норми щодо покарання за корупцію до міжнародних стандартів. 

Зокрема, запроваджується кримінальна відповідальність за порушення у держсекторі та корупцію у приватному секторі. 

Згідно із законом, пропозиція та обіцянка хабара стануть кримінальними злочинами, а за надання недостовірних даних у деклараціях передбачена адмінвідповідальність. 

 

Крім того, Верховна Рада внесла зміни до ст.1 закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту" (щодо врахування документів у сфері міграції). Цей документ підтримали 277 депутатів.

«Це останій крок, який ми повинні зробити не тільки для боротьби з корупцією, це останній законопроект з пакету законів, щоб Європа розуміла, що до них заїжджають люди, які реально борються з корупцією в своїй країні. Вітаю вас, Верховна Рада відкрила шлях до безвізового режиму», - підсумував Турчинов.

INTV


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини