MENU

Що потрібно робити Президенту для подолання корупції?

971 4

Чи знає Петро Порошенко, що вже робити Президенту для боротьби із корупцією? Таке питання ставить на своїй сторінці в Фейсбуці керівник Transparency International Україна Олексій Хмара. 

«От і я не певен, - сумнівається він. - І тому ми в Transparency International Україна запропонували новообраному президенту кілька чітких кроків в розвиток».

 

Transparency International Україна закликає новообраного Президента якнайшвидше взятись за нищівну боротьбу із корупцією та пропонує йому ефективну стратегію дій. Організація закликає Президента підписати своїм першим Указом Стратегію державної антикорупційної політики. Її проект впродовж січня-травня цього року розробляла ціла низка державних і громадських експертів, у тому числі фахівці Transparency International Україна та низка міжнародних організацій.

 

Transparency International Україна очікує від новообраного Президента максимально повного сприяння в якнайшвидшому ухваленні п’яти ключових антикорупційних законів, що вже були розроблені громадською ініціативою Реанімаційний Пакет Реформ:

1. Про Національне бюро антикорупційних розслідувань, що передбачає створення спеціалізованого слідчого органу для розслідування високопосадової корупції із забезпеченням гарантій незалежності та конкурсним обранням керівника.

2. Про засади запобігання і протидії корупції, що передбачає запровадження механізмів перевірки доброчесності та моніторинг способу життя службовців, а також створення Національної комісії із запобігання корупції.

3. Про фіксацію та розкриття інформації про бенефіціарних власників юридичних осіб.

4. Про відкритий реєстр нерухомості та земельний кадастр, що містить вимогу про вільний доступ до інформації про власників майна.

5. Про забезпечення прозорості і нагляд за фінансуванням політичних партій та виборчих кампаній, державного фінансування партій.

ТІ Україна нагадує, що фіналізована версія проекту Антикорупційної стратегії доступна для перегляду та завантаження на сайті Transparency International Україна. В стратегії узагальнено пропозиції громадськості, експертів та міжнародної спільноти, висловлені за результатами низки публічних обговорень та експертних консультацій.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини