MENU

Власник «Радіо Ера» Деркач міг би опинитися за ґратами за державну зраду

2123 1

Літо, гуляю з собакою, слухаю "Радіо Ера FM" – єдине повноцінне всеукраїнське розмовне радіо.

Сьогодні в день в ефірі була знакова ситуація. Радіослухач, зателефонувавши на ефірний телефон, закликав "Радіо Ера" припинити ретранслювати російське іномовлення – "Голос России".

Ведуча явно ображеним голосом відповіла, що не вона, а її начальство вирішує ці питання, але сама вона погоджується з оцінкою слухача. На цьому тема була закрита.

Думаю, їй за це нічого не буде. Ведучій у демократичній країні зі свободою слова дозволено не погоджуватись із начальством. А начальству – не зважати ні на думку ведучої, ні на ситуацію в країні та не припиняти спільні проекти з російським пропагандистським радіо. Всім усе можна.

Власник "Радіо Ера", Андрій Деркач, був регіоналом, але не захотів бути похованим у братській могилі ПР і тепер є позафракційним. За нової влади він, найімовірніше, спробує пройти до Верховної Ради, купивши який-небудь мажоритарний округ. Або, якщо мажоритарки не буде, купить місце у прохідній частині якого-небудь списку. Або, в будь-якому разі, буде крутитись навколо атомних станцій, бо його бізнес – це імпорт ядерного палива з Росії. Він має вибір.

Якби Україна була країною/державою/нацією, що хоче жити, в пана Деркача був би інший вибір. Або його радіо негайно припиняє ретранслювати на всю Україну пропаганду агресора й окупанта, або він опиниться за ґратами. Ну, наприклад, за державну зраду та сприяння терористичним організаціям.

Стаття знайдеться.

Члени Нацради з питань телебачення і радіомовлення, яка зараз не має кворуму й не може приймати рішення, закликали "Еру" припинити ретрансляцію "Голоса России" – радіостанції, головною функцією якої є пропаганда та захист інтересів Кремля за межами Російської Федерації. Заклик був проігнорований.

У такі моменти я, маючи погляди загалом ліберальні, починаю розуміти адептів "сильної руки". Сильна рука могла б, навіть переступивши рамки закону, зупинити нашу країну, одержиму постмодерністсько-шизофренічою невизначеністю, на шляху до самогубства, різновидом якого є плекання голосів Росії на власній території.

Отар ДОВЖЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини