MENU

Патріотичне місто Сватове на Луганщині «всім миром» годує українські війська

1508 1

А можна я тут трохи понию?

Ви в курсі, де я живу. Маленьке Слобожанське місто Сватове, на 20 тис мешканців, північ Луганщини. Створене ще у 1660 році як козацьке сотенне містечко - може тому ми не далися москалям?)

Як би там не було, зараз у нас розташовані українські війська. Дякувати господу, що вони тут - може комусь треба були спокійні вибори, та додатково ми маємо тут відносно спокійне життя. 

У нас стоять хлопці із усих куточків України - я в них питала. 

Є мордатий вгодований беркут, є худі зелені строковики - охороняли нашу окружну комісію. Є загони добровольців патріотів. І усі вони їдять. Тричі на день. 

Ось телефонувала меру міста - журналісти з Польщі (перед тим - із Білорусі), не мають де ночувати, забрели до нас і без грошей... Він каже - та в мене вже живуть і там і сям (називає усі існуючі підприємства міста) - спробуй у комунальному готелі. Ок. 

Вояків у нас більше, ніж аборигенів. 

Можна сказати, усе місто зараз на них працює. Підприємці пруть крупи, хліб, м'ясо, пряники. Хто нічого не виробляє - купує на ринку і також пре. 

Ви гуляли коли-небудь весілля? Таке, щоб усе село і пару днів? Скільки треба харчів? А у нас таке "весілля" вже не один місяць. І гостей у нас - вистачить на десяток весіль. 

Мені іноді кидають у особисті повідомлення номери карток - у Сватовому типу є наші житомиряни, а ти ж там, дай грошей. Скажу, що є і києвляни, і мешканці інших регіонів. Стоять за нас, за усю країну, герої. 

Але у нас вже закінчується що давати. От видихається містечко, справді. А украінські воїни заслуговують більшого - хоч елементарного. 

Тим, хто приїхав до нас крайнім - жити майже нема де - антисанітарія. Просять хлорку. Дзеркало щоб голитися. Цигарки. Не вистачає матрасів. МВС щось обіцяє - але не поспішає. 

А хлопці - як діти. Ти сказав, що заїдеш із цигарками і вони "гризуть підвіконня", чекаючи. І страшно подумати, що вони можуть повернутися додому не всі. 

Допомагаємо, чим можемо. Але змушена просити своїх друзів із різних куточків України. Можливо, вам якась десятка не зробить погоди, а воякам - це пачка цигарок чи шкарпетки. Бо голі ж і босі - усе збирали миром. Особливо для добровольців. 

Будемо вдячні, якщо відгукнетеся: 4405 8858 2959 0220, Приватбанк. Картка моя. 

І може репост?

Юлія КРАСІЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини