MENU

Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС 27 червня - Геращенко

565 3

27 червня Україна підпише Угоду про асоціацію. Це відбудеться в абсолютно інших умовах і атмосфері, аніж було б 30.10.13. За цю Угоду Україна заплатила життями..., тому це сприйматиметься не як перемога євроінтеграторів над митносоюзівцями, а лише як перший етап боротьби за вступ до ЄС .

 

Про це говорили сьогодні на міжнародній конференціі у Києві. Я вважаю, що у разі проведення справжніх реформ і твердій волі влади приєднання до ЄС в середньостроковій перспективі (10 років)- є реальністю. Важливо, щоб і ЄС приймав це рішення без оглядки на Росію, яка продовжує щільно працювати і з певними краінами ЄС, і з певними партіями, аби блокувати наш шлях до Європи.

 

Але спочатку - реформи. В уряді має з'явитися віце-прем'єр з євроінтеграції, який і координуватиме роботу по імплементації Угоди; парламент повинен активізувати роботу по адаптаціїз аконодавства, зокрема в сфері боротьби з корупцією і прозорості власності та публічних фінансів, прав людини; держава повинна нарешті виробити інфополітику по полурязицаціі ідеї євроінтеграції і роз'ясненню цього вибору.

 

Попри те, що Угода напряму не зв'язана з безвізовим режимом, ця проблема напряму асоціюється у мільйонів громадян з питанням євроінтеграції, тому влада повинна зробити все для можливості запровадження безвізового режиму з 2015 року ( починаючи з біопаспортів), а ЄС - включити режим максимального сприяння, як це було з Молдовою. До речі, це важливо і в контексті кримського питання):

Iryna Gerashchenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини