MENU

«Снайпери, що стріляли в мітингувальників 19-20 лютого, відомі, але їх ніхто не затримує», - Москаль

2094 3

Під час численних зустрічей у різних кутках України більшість людей, згадуючи події Євромайдану, ставлять тільки одне питання: хто ж стріляв у мітингувальників 19-20 лютого в центрі Києва?

Ні СБУ, ні МВС не надає Тимчасовій слідчій комісії Верховної ради (ТСК) із цього приводу жодних серйозних документів, тому виникає підозра, що ці структури просто намагаються приховати правду. В цій ситуації в мене, як голови ТСК, не залишається іншого виходу, ніж через особисті зв’язки добувати потрібні документи. Частину з них довелося банально купити за гроші.І ось про що свідчать отримані документи.

В “Оперативному задумі нейтралізації екстремістської діяльності учасників протестних заходів”, розробленому Антитерористичним центром СБУ (в подальшому АТЦ) сказано: “З метою недопущення вчинення злочину, що можливо, готується, керівником АТЦ за погодженням із Головою СБУ оголошується проведення спецоперації “Бумеранг” та задіються всі необхідні сили та засоби.

Проведення силової акції силами Внутрішніх військ та спецпідрозділу ”Беркут” МВС України в рамках операції ”Хвиля”. Всього планується залучити до 10 000 бійців ВВ та близько 12 000 співробітників міліції, із них 2000 — “Беркуту”.

Пунктом 4 даного Оперативного задуму чітко визначені завдання груп:“Групі прикриття та вогневої підтримки. Знаходитьсь у готовності за командою надати підтримку вогнем основним групам захоплення, забезпечити прохід до будівлі, нейтралізувати озброєних злочинців, які здійснять спробу втечі з місця події.

Групі снайперів. Надати підтримку вогнем основним групам захоплення. Постійно доповідати про зміни під час проведення штурмових дій.Розподіл особового складу штурмової групи, розрахунок озброєння та спеціальних засобів та взаємодія між підрозділами покладено на керівника штурмової групи полковника Човганюка В.І. Вик.: ЦСО “А” СБУ. Відп.: Присяжний Олег Володимирович, КЗ: 39-05, 067-328-3 7- 70

 Пунктом 5 даного Оперативного задуму чітко розміщено розташування снайперських пар: “Розміщення снайперських пар на дахах та в приміщеннях будинків (вул.Хрещатик, 7/11, 13, 19а, 22).

Довідково: У разі потреби буде задіяний гелікоптер МІ-8.Вик.: ВВ МВС, ЦСО “А” СБУНаступний документ, що проливає світло на злочини минулої влади, це “План проведення спеціальної операції”, де в пункті 4 визначено, що до Групи  прикриття та вогневої підтримки та групи снайперів входять:— група прикриття та вогневої підтримки 2-го управління — 10 співробітників, придані підрозділи МВС України старший: п-к Шайтанов В.А.— група снайперів — 7 співробітників, старший: п/п-к Бичківський А.М. заступник: м-р Бублик О.В.Тобто полковник Служби безпеки України Шайтанов В.А., згідно з даним Планом, очолював  групу прикриття та вогневої підтримки, набраної з числа співробітників 2-го Управління спецпідрозділу “Альфа” СБУ, до якої були прикомандировані ще 10 співробітників підрозділів МВС України.

На період зазначених подій саме полковник Шайтанов В.А. був начальником 2-го управління спецпідрозділу “Альфа”. Вважаю, що його необхідно терміново викликати на допит щодо інформації по складу всієї  групи прикриття та вогневої підтримки, прізвищ 10-ти співробітників підрозділів МВС, прикомандированих до його групи.

За моєю інформацією, всі вони були озброєні автоматами Калашникова та снайперськими гвинтівками. Старшим другої групи снайперів із числа 7 співробітників СБУ був підполковник Бичківський  А.М., — це саме та людина, що мала позивні “Мирон”. Розмови снайперів, у тому числі й Бичківського, виклав в Інтернеті народний депутат України А.Гриценко.

Неодноразові виклики Шайтанова, Бичківського та Бублика на засідання ТСК всі троє ігнорують. Служба безпеки України надсилає відписки, що хтось із них на лікарняному, а решта задіяна в АТО.Повідомляю, що до 2003 року сьогоднішній підполковник Бичківський А.М. був діючим співробітником ФСБ Росії, а в 2008 році призначений начальником снайперського відділу Управління “Альфа” СБ України.

19.02.2014 всупереч вимогам чинного законодавства у сфері боротьби з тероризмом, при відсутності законних підстав Голова СБУ О.Якименко оголосив про початок проведення антитерористичної операції та залучення до неї підрозділів СБУ, МВС, Міноборони, Держприкордонної служби та центральних і місцевих органів влади.

Це рішення, згідно зі статтею 15 Закону України “Про боротьбу з тероризмом”, дозволяло правоохоронним органам, які беруть участь в антитерористичній операції (зокрема, підрозділам СБУ), використовувати та застосовувати вогнепальну зброю.

Голова СБУ О.Якименко особисто віддавав Центру спеціальних операцій “А” СБУ незаконний наказ взяти участь у силовій підтримці розгону мітингувальників на Майдані Незалежності. Крім цього, на схемі чітко вказано місце розташування снайперських груп — це дах Готелю “Україна” та дах Укрспоживспілки (перехрестя Хрещатика та вул.Інститутської, навпроти Будинку профспілок).

Крім вказаних будинків,  снайперські пари  внутрішніх військ МВС та спецпідрозду “Альфа”  були розміщені на дахах та в приміщеннях будинків по вул.Хрещатик:  7/11, 13, 19А, 22.Керівник Управління, який курирував снайперські групи, полковник  Асавалюк, перебував  у районі подій і був зафіксований багатьма ЗМІ.Снайперські групи спецпідрозділу МВС України “Сокіл” знаходилися на даху будівлі Кабінету міністрів України, а снайперські групи Державної служби охорони — на даху Адміністрації Президента України та даху Будинку з химерами (по вул. Банковій).

Співробітники спецпідрозділу “Беркут” ГУ МВС України у м.Києві, споряджені автоматами Калашникова (калібр 7,62), рушницями Форт-500 та снайперськими гвинтівками, знаходилися між Жовтневим палацом та Національним Банком України.

З огляду на те, що за чинним законодавством України ТСК не наділена повноваженнями проводити слідчі та оперативно-розшукові дії, я направив усі матеріали в.о. Генпрокурора О.Маніцького з проханням терміново створити слідчо-оперативну групу для детального розслідування наведених фактів і доведення справи до суду.

Нижче - схема місць, де знаходилися снайпери

Hennadii Moskal


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини