MENU

Правда про злочин чи пошук «стрілочників»?

2985 4

Однією з версій знищення в Луганську військово-транспортного літака з 49-ма військовими на борту є зрада з боку диспетчерів цього польоту. Про це виконувач обов’язків міністра оборони Михайло Коваль заявив в неділю, 15 червня, в ефірі телеканалу "Україна".


У понеділок, 16 червня в соціальних мережах продовжують ширитись  повідомлення, як про причетність «Украероруху» до катастрофи Іл-76 в ніч на суботу, так і про провину саме військових, зокрема з керівного складу МОУ, до загибелі десантників.


Ті, хто звинувачує керівництво аероруху, оперують зокрема фактами нещодавньої причетності батька та сина Чередніченків щодо організації «зелених коридорів» для літаків російських окупантів в Криму.


«Інформацію про маршрут та час приземлення військового літака ІЛ-75,  який був збитий терористами 14 червня поблизу аеропорту в Луганську, терористи могли отримати лише від керівництва держпідприємства «Украерорух». Про це повідомив один з працівників підприємства.


За його словами, «Украерорух» забезпечує авіаційну навігацію усіх без винятку літаків, які курсують у повітряному просторі України. «Ми (підприємство «Аерорух») знаємо про кожен найменший літак, звідки, куди він летить і в який час злітає і приземляється. Ця інформація є закритою і нею володіє вкрай обмежене коло людей», - зазначило джерело.


«Те, як був підбитий літак у Луганську – однозначно вказує, що терористи дуже добре знали: де і коли буде сідати військовий транспорт. Саме це дало їм змогу добре підготуватись, максимально наблизитись до глісади і збити літак, внаслідок чого загинуло 49 українських військових. Так само бойовики знали і про маршрут літака АН-30, який також був збитий бойовиками (6 червня цього року)», - заявило джерело.


Нагадаємо, раніше Міністерство інфраструктури своїм наказом відсторонило главу ДП «Украерорух» Юрія Черидніченка з посади, по відношенню до нього СБУ почала розслідування за підозрою в державній зраді. Юрій Черидніченко підозрюється в передачі інформації бойовикам, яким рейсом і коли будуть доставлені в Донецьк виборчі бюлетені на президентські вибори. 


«Черидніченко головний терорист повітряного простору України. Його відсторонили від виконання обов’язків і підозрюють в державній зраді. Натомість він забарикадував підприємство блокпостами, які охороняють тітушки, котрі вбивали людей на Антимайдані, а сам він продовжує керувати стратегічним підприємством України і зливати інформацію терористам», - зазначило джерело.


Працівник «Украероруху», також нагадав, що під час окупації Криму, коли літаки Російської Федерації безпорешкодно здійснили масову доставку військової техніки та «зелених чоловічків» з Росії, «Кримаерорухом» керував Дмитро Черідніченко, син нинішнього керівника ДП «Украерорух» Юрія Черідніченка. «Тоді він забезпечив коридори для літаків Росії, а сьогодні цей пан працює в начальником служби аеронавігаційної інформації в центральному офісі «Украероруху», - зазначило джерело. 


Крім того, як повідомило джерело, 14 червня терористами був захоплений трасовий локатор в Артеміську. «Це один з 10 українських трасових локаторів, саме він забезпечує навігацію, а значить безпеку повітряних перельотів над Донецькою та Луганськими областями. Не дивлячись на стратегічну важливість цього об’єкта, керівництво Украероруху ні разу не піднімало питання про необхідність його охорони”, - наголосило джерело.

Alex DADDY Popov


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини