MENU

Якщо зможемо перезимувати без російського газу, звільнимось від режиму Путіна

1873 14

Що виграє путінський Газпром від судової війни з Україною? Висновок – очевидний. Будь-яка війна з покупцем призводить лише то того, що продавець, у результаті, втрачає ринок збуту, йому перестають довіряти і намагаються оминати десятою дорогою.

Зараз газовий вентель Кремль використовує виключно як засіб шантажу. З одного боку – тисне на ЄС для поступок по «Південному потоку». З іншого – відволікає увагу від загонів російських терористів на Сході України. І апетити РФ будуть лише наростати із кожною поступкою, на яку ми підемо.

Тому позиція України має бути зараз як ніколи жорсткою:

1.Жодного центру сплаченого боргу по спірній ціні на газ. В іншому випадку – ми лише підіграємо Газпрому і дамо додатковий аргумент для суду.

2. Реальні дії уряду по зменшенню споживання газу на всіх рівнях – від переходу шкіл і дитсадків на нові системи опалення до реконструкції металургійних і хімічних підприємств. Режим жорсткої економії плюс диверсифікація – це можливість на 100% відмовитися від російського газу вже до кінця року.

Час відстояти позицію України і у газовій війні у нас є. Реальні можливості – також. Якщо ми зможемо підготувати економіку і спокійно перезимувати без російського газу – це означатиме повну економічну незалежність від режиму Путіна.

Віктор БАЛОГА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини