MENU

Ми виграли час. Тепер час треба не проґавити і негайно перекрити кордон

1871 3

Кремль організував військову диверсію у Криму, вбив вже сотні наших громадян на різних майданах, на сході, у Криму. Те, що сьогодні відбувається чи робиться російськими руками в Україні, готувалося під другий тур президентських виборів у 2015-му. Проте, вони не очікували, що наш терпець увірветься раніше. І от наполовину підготовлена війна проти України почалася суттєво раніше запланованого.

Танки, літаки, зброя, чеченці та інші найманці, мільярди рублів. До цього ще додайте газовий шантаж та погрози зупинити нашу атомну енергетику, забрати порти на півдні. А ще теракти і вбивства, підкупи і образи. Все це так звана братська кремлівська «любов» до України. Яка їх риторика? Хунта, бандити, військовий заколот, бандерлоги, терористи. Наша тепер - суто народна: із народної пісні слів не викинеш.

Путін створив сфальшовані підстави для економічного тиску на нашу країну. Він прагне знищити наші європерспективи. Кремлю не потрібна Україна, яка розвивається. Краще - криза, війна, дефолт. Тоді і Росія на нашому фоні буде виглядати відносно успішною. Путін прагне відрізати росіян від українців, аби росіяни не бачили наших успіхів у боротьбі з корупцією, у розвитку малого бізнесу, сільського господарства тощо. Він прагне створити інформаційну та військову завісу, побудувати новоберлінську стіну брехні, повернути вже призабуту залізну завісу.

І тут перед нами стоїть вибір - бути сміливими чи сміливими і мудрими. Рівняючись на Путіна у риториці, рефлексуючи на його хамовитість, нападаючи на посольство, ми допомагаємо йому мобілізовувати свій електорат і отримати підтримку, мандат на війну з Україною. Він давно втратив зв'язок з реальністю. За цієї умови питання початку третьої світової - питання часу.

Що робити?

По-перше, ми маємо вимагати негайного приєднання України до Євросоюзу та НАТО. Умови Будапештського меморандуму порушені. Отже поверніть мандат на ядерну зброю або допоможіть відновити такий статус. Чи дайте швидко вскочити у натовський панцир.

По-друге, є лише один шлях зупинити третю світову - це реальні санкції проти Росії. Заднього дає тільки Європа. Причина – більш, ніж 400 мільярдний товарообіг з Росією. До того ж залежність від російського газу. І близько 60% іноземних інвестицій з Росії направляються саме в ЄС. Європейцям треба дати зрозуміти: зволікання призведе до катастрофи, ціна буде вища, загинуть мільйони простих німців, поляків, англійців, французів.

По-третє, безпосередньо в Україні треба зробити генеральне прибирання. Перевибори Ради за новим виборчим законом, додатково закон про люстрацію, додатково діалог між Урядом і Президентом та простими людьми, обговорення та спільна реалізація реформ.

І останнє, ми більше не дозволимо торгуватися з нами зі сцени майдану, розмова буде серйозніша і набагато частіша. Ми створили профспілку «Рух простих людей», яка разом із іншими профспілками відновить профспілковий рух. Зараз готується всеукраїнський з'їзд профспілкових лідерів та активістів.

А тепер повернемося до "виступу" міністра закордонних справ Дещиці. Його попереднє місце роботи - помічник керівника ОБСЕ з питань врегулювання військових конфліктів. Російські диверсанти готували захоплення, начебто, українцями російського посольства, звідки було вивезено усіх співробітників. Все ретельно сплановано. Що це означає? Війна! Захоплене приміщення - це пропуск сотням російських танків на територію України, це пропуск літакам і так далі. І це відмазка для європейців не втручатися. Дещиця виконав роль пожежника, а для того, аби його слова сприйняли, він приєднався, солідаризувався зі своїм народом.

Ми виграли час. Тепер час треба не проґавити і негайно перекрити кордон. А вже далі боротися з Кремлем по моєму чи будь-якому іншому плану. Тепер рішучі і розумні дії: сказали Ху треба казати Бе.

Сергей КАПЛИН


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини