MENU

В Україні досі практикується каральна психіатрія. ФОТО

1247 0

Міліція, суди та прокуратура, які раніше не ховаючись чинили свавілля проти простих громадян, сьогодні, у постреволюційній Україні прикриваються звичайнісінькою бюрократією

Часом це просто замилювання очей і підігрування масам: з кимось гімн разом заспівати, десь на камери вилаятися, щоб показатись народним… але часом, бюрократія використовує інструменти оруелівських антиутопій, на кшталт каральної психіатрії – старого-доброго радянського методу закривання неслухняних ротів.

ІНФОРМАТОР вже писав про Лідію Романько (http://informator.su/kirovogradski-militsioneri-doveli-do-samogubstva-26-richnogo-yunaka) – вчительку, котра 11 років бореться за визнання кіровоградських міліціонерів, винними у доведенні до самогубства її сина, якого ледь не вбили двоє міліціонерів, а згодом, щоб прикрити власний злочин – запроторили до психіатричної лікарні, де хлопця закололи психотропними препаратами до безпам’ятства. У психлікарні Кіровограда колишній студент нажив важкий психіатричний діагноз та остракізм усього села. 31 грудня 2011 року Іван Романько наклав на себе руки.

16 червня цього року активісти "Чорного Комітету” допомогли Лідії Романько прорватись у приймальню Генпрокуратури на розмову з заступником начальника 3-го наглядового відділу за додержанням законів органами внутрішніх справ Денисом Дерюгіним (http://informator.su/chorniy-komitet-rozpitav-chinovnika-genprokuraturi-pro-krivavu-spravu-romanko). Знехотя вислухавши історію вчительки про піраміду свавілля, Денис Миколайович пообіцяв: "Ми спустимо справу до нашого зонального прокурора”. На закид про неефективність локальної схеми Дерюгін вичавив з себе ще два речення: "Ще ми розподілимо справу на розгляд по управліннях внутрішніх справ та судових інстанцій”.

Однак, наступного ж дня Лідія Володимирівна отримала повістку в суд про визнання її недієздатною та про обов’язкову її примусову госпіталізацію. Наступного тижня «правильний суддя» ухвалить «правильне рішення», і жертва чиновницько-міліцейського свавілля відправиться на перевиховання туди, де до смерті перевиховували її сина.

Анна АНДРАШКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини