MENU

Лікарі сигналізують про злочинні дії керівництва Інституту раку

446 0

Співробітники Національного інституту раку розповіли, що через їхнього керівника хворих змушують купувати за власний кошт лікарські засоби, які насправді є на складі аптеки Інституту, неналежно використовуються лікарські засоби, а також відсутнє визначення обсягів їхньої закупівлі та простоює спецобладнання.

Все це, за словами медиків Інституту, унеможливлює гідне надання медичної допомоги у Національному інституті раку та негативно позначається на якості лікування й умовах хворих з важкою онкологічною патологією.

Про це мені повідомила Вільна профспілка медичних працівників України.

Міністерство охорони здоров’я України провело комплексну позапланову комісійну перевірку Національного інституту раку, якою встановлено, що в Інституті не використовується придбане за рахунок коштів загального фонду державного бюджету високовартісне - майже 50 млн. грн. - спеціалізоване медичне обладнання у кількості 7 од.(система для контактної променевої терапії, рентгенівський апарат для діагностичних та інтервенційних процедур, лінійний медичний прискорювач, рентгенівська пересувна система, мамографічна система в комплекті з системою цифрової радіографії на основі фотостимульованих люмінофоров та камерою для друку медичних зображень, рентгенівський апарат для діагностичних та інтервенційних процедур BV Pulsera, рентгенівський апарат для діагностичних та інтервенційних процедур BV Endura), придбане протягом 2011-2013 років.

Як повідомляється у зверненны, у той же час, процедура подання рапорту до адміністрації стосовно ремонту неробочої апаратури довготривала й складна і вона постійно саботується головним бухгалтером, що не дозволяє підтримувати лікувальний процес на високому рівні. Тому поточне обслуговування і ремонт обладнання виконується власним коштом співробітників.

Крім того, численні порушення встановлені й Державною фінансовою інспекцією України. Відтак, директор Інституту систематично порушує умови контракту №531 від 07.06.2010 у частині збереження матеріального-технічного забезпечення, ефективного використання і збереження закріпленого за установою державного майна, раціонального використання бюджетних коштів.

У 2009 році Рахункова палата України, провівши аудит ефективності використання бюджетних коштів на профілактику і лікування онкологічних захворювань, встановила, що під час перебування І.Б.Щепотіна на посаді головного спеціаліста МОЗ з онкології, не ефективно та з порушенням чинного законодавства використано 350,7 млн. грн. бюджетних коштів. У 2012 році відкрито кримінальне провадження з приводу смерті пацієнта М.П.Ковалко, якого оперував проф. І.Б.Щепотін.

За словами співробітників Інституту, усе наведене вище стало можливим через протиправні і некомпетентні дії адміністрації та особисто директора НІР.

Тому Ініціативна група співробітників Національного інституту раку просить звернутися до Генерального прокурора України з метою перевірки наданої інформації і справедливого покарання винних, у разі підтвердження наведених фактів та сприти у призначенні нового директора.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини