MENU

Тимошенко вважає, що після зірваного терористами перемир’я має бути введений воєнний стан. ВІДЕО

1188 7

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає, що мирна ініціатива України щодо припинення АТО на сході виявилася односторонньою, оскільки Російська Федерація цей план так і не підтримала.
Про це вона заявила на брифінгу після відвідування у госпіталі поранених в ході АТО військових.
Юлія Тимошенко наголосила, що президент має перейти до плану більш рішучих дій і ввести воєнний стан в частині Донецької та Луганської областей, якщо до 22 години - завершення відведеного терміну - Росія не залишить територію України.
За її словами, за цей тиждень наша країна понесла важкі втрати: 23 українці загинули, безліч поранених, триста мирних громадян взяті в заручники, а Росія використала цей тиждень "для суттєвого посилення свого військового контингенту в Україні та додатково завела важку бронетехніку".
"Сьогодні спливає той термін, який був виділений на проведення цих мирних ініціатив, і сьогодні цілком зрозуміло, що РФ ці мирні ініціативи не підтримала, не долучилася до них, не скористалася цим шансом. Ще до 22.00 є час, і ми будемо сподіватися, що Росія покине територію України, дасть нам мир, дасть нам спокій. Але в той же час, якщо цього не відбудеться, нам треба діяти рішуче", - наголосила Юлія Тимошенко.
"Я переконана, що після завершення мирної односторонньої ініціативи України треба вводити на частині території Донецької та Луганської областей військовий стан", - підкреслила вона.
За словами Юлії Тимошенко, у разі внесення президентом такої пропозиції до парламенту, партія "Батьківщина" та її фракція одностайно підтримають цю ініціативу.
"Я абсолютно поділяю висловлювання президента України про те, що треба не місяцями вести наші військові операції, а закінчити їх за дві години, і саме цього очікує вся країна. Росія не підтримала мирні ініціативи України. За цей тиждень вона посилила атаку на Україну, але я впевнена, що Україна сильна і може з цим впоратися. Мир - безцінна річ, але мир треба завойовувати, а не виторговувати", - зазначила вона.
Юлія Тимошенко також подякувала військовим, які боронять кордони України на Сході.
"Сьогодні я відвідала наших хлопців, які отримали поранення на полі бою, боронячи Україну, захищаючи Україну, відстоюючи наше право на життя. Вони важко поранені, вони дуже молоді, майже діти, але в них стільки сили та патріотизму. Коли бачиш таких хлопців - просто гордість за Україну в серці, віра в те, що у нас все буде добре і що цю війну ми обов'язково завершено, а Україна переможе", - зазначила вона.
Окрім цього, голова партії "Батьківщина" передала керівництву військового госпіталю придбане медобладнання.

Батьківщина


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини