MENU

Страшно стає, бо таких регіоналів в Україні – сотні тисяч

2799 6

Якщо довго дивитися в безодню, то безодня починає дивитися в тебе. Приблизно таке ж відбувається й під час розмови з членами Партії регіонів – майже неможливо стримати емоцій і гніву. А все тому, що вони так нічого й не зрозуміли.

Ось зненацька хтось за столом починає говорити, що Євромайдан відбувся за гроші американців. Ви відповідаєте, що навряд чи – бо, наприклад, особисто вам ніхто не платив. Як і нікому з ваших знайомих і друзів. Тоді ця людина висловлює припущення, що всім таки платили, а тільки вам ні – бо ви лохи. Котята, яких розводять. Можете не сумніватися: біля вас сидить регіонал!

Я завжди намагаюся оминати таких людей десятими дорогами: все одно ні в чому переконати їх не вдасться, аргументів вони не слухають, сорому й совісті не мають, а карму оточуючих псують з усіх сил. Тобто немає сенсу з ними зустрічатися.

Але часом так стається, що зовсім неочікувано ви з регіоналом опиняєтеся в одній компанії, за одним  столом. Регіонал цей представляє районний рівень своєї горе-партії в найвіддаленішій від Донецька області – Закарпатській. Але враження від розмови з ним складається таке, ніби розмовляєш із сумішшю Путіна з Януковичем. Мало того, що не визнає жодної помилки попереднього режиму – ще й вважає себе патріотом. АТО на Донбасі порівнює з розгонами Майдану, Межигір’я вважає журналістською фальсифікацією, а головним винуватцем деградації країни навіть не Віктора Януковича, а його сина Олександра. Мовляв, поки син не почав підгрібати під себе весь бізнес, доти було чудово й по-реформаторськи. І цілком можливо, що справедливий правитель Віктор Федорович Янукович не знав про ті темні справи, які за його спиною плели блудний синочок і зграйка шахраїв. Пшонка в давньоримських строях – це так, виявляється, жарт, а головне, що він був віруючою православною людиною, яка не могла чинити зла з огляду на свою релігійність.

Страшно стає, якщо подумати, що таких регіоналів в Україні – сотні тисяч. Людей, які вважають, що владу Януковича можна без проблем порівнювати із будь-якою іншою владою часів Незалежності, які відмовляються побачити ту деградацію й оскотинення, що спіткали державу протягом 2010-13 рр. Але найгірше, що вони зовсім не бачать своєї провини в тому, що Україна в війні, молодих патріотів убивають найманці-чеченці, а криза після трирічного розкрадання бюджету й інфляції триватиме ще кілька років. Крав молодший Янукович, Ставицький  та інші, а от місцеві регіонали – патріоти й реформатори, які завжди трудилися на благо району. Така совкова логіка й відповідна риторика блокує всі запитання про фальсифікації, які робилися на місцевому рівні, про призначення пітекантропів з правильною партійністю на посади від директора районної бібліотеки включно, про кримінальне переслідування рядових, нікому не відомих і тому беззахисних майданівців районного рівня. Словом, вірус настільки сильний, що люструвати Партію регіонів немає сенсу – її треба просто розпустити, забороняючи займати посади у владі навіть рядовим регіоналам. Особливо в час війни, про яку вони говорять, як про єврейсько-американську змову проти Росії..

Насамкінець, коли розмова вже розбила всі цензурні рамки, мій регіональний співрозмовник вдарив останнім козирем: Путін – видатна історична особистість світового рівня, яка веде свою країну до величі. А разом з ним і в захисній тіні його країни і нам буде добре. Я спочатку хотів відповісти, що накачаний ботоксом ґебешник веде Росію до швидкого розпаду, але швидко передумав. І відповів згодою: мовляв, Путін – справді визначна особистість, про нього навіть пісні складають, які вже в усьому світі знають. І заспівав з усіх сил – ла-ла-ла-ла-ла!

Андрій ЛЮБКА


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини