MENU

Мирошниченку дали тиждень, щоб прибрав паркани біля свого «Межигір'я». ВІДЕО

3859 0

Озера в елітних районах на околицях Києва продовжують обростати парканами. До замурованої Конча-Заспи всі вже звикли, однак для багатьох охочих у цьому раю місця не вистачило. Тому підприємливі нардепи почали захоплювати дніпрові узбережжя в інших районах.

Околиця столиці. Блакитне озеро – багаторічна зона відпочинку киян. Однак, коли ці мальовничі квадратні метри уподобали сильні світу цього – простим смертним місця стало бракувати. Проте справжня війна за доступ до води розгорілася, коли на берег накинув оком інший впливовий політик. Колишній затятий регіонал, а нині позафракційний депутат Юрій Мірошниченко привселюдно каявся і обіцяв жити по-новому, та слова зі вчинками дуже розходяться. 5 років нардеп воював із місцевими дачниками за берег – і навіть тепер не поступився ні метром.

Територія, яку нині прикрашає вивіска «приватна власність» - із 70-х років минулого століття слугувала громадським пляжем. Навколо озера розташовано майже 400 дачних будинків. Їхні мешканці обурюються: Мірошниченко не просто відібрав берег. На цьому місці була зона відпочинку для дітей, стадіончик. Тепер це все - лише на світлинах. Місцева ж малеча розважається ось так, копирсаючись на брудному березі.

- Ми той майданчик самі побудували, - розповідає громадський активіст Сергій Берзін. – Там було 2 волейбольних майданчика з переходом у футбольний, і окремо місце для дітей. Приїхало 26 хлопців – все поламали та викорчували. Поставили паркан. Тепер там, де в нас був дитячий майданчик, - гостьова парковка для машин.

Два з половиною гектари на протилежному березі також ось уже 5 років закриті для людей. Тут розгорнули масштабне будівництво готельно-розважального комплексу. Поки працюють крани, пляж приносить гроші його так званим господарям: плата за вхід - 200 гривень із людини на день.

Схема, за якою узаконили захоплення берега, вражає простотою. У 2013 році озеро стало кар’єром. Такий статус розв’язав руки загарбникам, адже якщо стометрова зона навколо природних водойм є недоторканою для будівельників, для штучних – жодних обмежень немає.

Як пояснює таку свою «соціальну активність» сам депутат Мірошниченко – дивіться у сюжеті:

ICTV


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини