MENU

Порошенка закликали негайно ратифікувати угоду про асоціацію з ЄС. ВІДЕО

85 4

Партія "Батьківщина" закликає Президента Петра Порошенка негайно внести на ратифікацію до Верховної Ради Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив Голова Комітету з питань європейської інтеграції, заступник голови партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

"Ми вимагаємо виконати волю українського народу, не зупинятися біля фінішної стрічки, а подати угоду про асоціацію з ЄС на ратифікацію. Верховна Рада має політичну волю і гарантує безперешкодну ратифікацію угоди про асоціацію", - заявив він.

"Станом на сьогодні у Верховній Раді нема подання про ратифікацію. Це подання має вносити президент України. Нас турбує ця ситуація, оскільки в даному випадку складається враження, що угода, якщо й далі відтерміновуватиметься її ратифікація, стане заручником гібридної війни проти України, заручником зовнішньої агресії", - сказав Григорій Немиря.

Голова Комітету з питань європейської інтеграції нагадав, що угоду вже ратифікував парламент Молдови 2 липня, а також парламенти країн ЄС – Румунії та Литви. Крім того, кілька країн ЄС найближчими днями ратифікують дану угоду.

На думку Немирі, "не існує жодних перешкод, жодної позиції ЄС щодо відтермінування ратифікації цієї угоди".

"8 липня у Брюсселі Єврокомісар з питань розширення Штефан Фюле прямо заявив, що "швидка ратифікація дозволить негайно розпочати її тимчасове застосування". Це означає, що угода не потребує чекати до завершення її ратифікації усіма 28 парламентами країн-членів ЄС. Не існує заперечень, є лише пряма підтримка ратифікації Україною угоди", - наголосив Голова комітету.

Григорій Немиря зазначив, що угоду про асоціацію було парафовано 2 роки тому, за цей час в документі не змінилась жодна літера.

"Наш комітет 22 липня проводить засідання, на якому буде винесене одне питання: про стан підготовки на ратифікацію угоди про асоціацію. Другим питанням стоїть національний план імплементації. Ми запросили на це засідання міністра закордонних справ, представників президента, щоб вони пояснили, в чому є причина, якщо не буде внесено угоду на ратифікацію", - сказав голова комітету.

"Крім того, я мав розмову з керівником Комітету закордонних справ європейського парламенту Елмаром Броком, який повідомив, що планує свій візит до України 23 липня. Сподіваємося, що цей візит сприятиме ратифікації угоди на літній сесії", - резюмував Немиря.

У свою чергу заступник голови фракції "Батьківщина" Борис Тарасюк нагадав, що угода про асоціацію опосередковано сприяла внутрішньополітичним змінам в країні, й подальше зволікання з її ратифікацією матиме негативні політичні наслідки для України.

Тарасюк повідомив, що завтра, 11 липня, мають відбутися тристоронні консультації між Україною, РФ та ЄС щодо виконання Україною угоди про Асоціацію з ЄС: "Виникає питання, яке відношення Москва має до Угоди про Асоціацію?".

"Дивно, але деякі провідні країни Європейського Союзу долучилися до того, аби наполягати, щоб спершу пройшли тристоронні консультації, а вже потім на порядок денний постало питання про ратифікацію угоди про асоціацію, тобто тут ми маємо справу не лише із затягуванням подальшого пакету документів на ратифікацію до Верховної Ради, але ми ще маємо спробу з боку деяких провідних країн ЄС "узгодити" питання імплементації майбутньої угоди між Україною та ЄС з РФ", - підкреслив Тарасюк.

Народний депутат Андрій Шевченко додав, що фракція "Батьківщина" пропонує, щоб найближчого сесійного тижня у парламенті був повноцінний "європейський день" з метою ратифікації угоди з Європейським Союзом та розгляду пакету законів, потрібних на виконання угоди про Асоціацію.

Шевченко підкреслив, що відповідний пакет законопроектів підготовлений спільно з громадською ініціативою "Реанімаційний пакет реформ" та готовий до розгляду.

"Затримка з ратифікацією Угоди про асоціацією незрозуміла, небезпечна, і чим далі ми будемо відкладати ратифікацію угоди, тим більше у парламенті може з’явитися депутатів, які захочуть поторгуватися за свій голос на підтримку ратифікації", - наголосив Андрій Шевченко, додавши, що "Україні потрібна євроінтеграція, а не євроімітація".

INTV


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини